Magnéziumot kell adni az idegbeteg, állandóan aggódó, arab és angol telivér temperamentumú lónak? Már veszélyes a környezetére az állandó elmebetegséggel, pedig jól és nyugodtan bánnak vele, de ebben a tavaszi időszakban teljesen meg van hibbanva.
Ha igen, mit ajánlotok, hogyan adagoljam, és mennyi idő múlva kezd hatni?
Előre is köszi, OFF válaszokat ne, légyszi!
Szia! Nekem volt egy idegbeteg, állandóan aggódó angol telivérem, aki már veszélyesnek is volt titulálva olykor (elég gyakran). Én ezt a fajta magnéziumot adtam neki: [link]
Van benne egy adagoló kanál, napi egy kanállal kapott. Mivel ő nem ette meg az abrakba keverve, sem semmilyen trükkel nem lehetett beleimádkozni, így én műanyag fecskendővel adagoltam a szájába vízzel elkeverve a napi adagot. Kb. egy hét múlva volt érezhető a hatása, ami csak annyiból állt, hogy nem lett idegbeteg, normális volt, megszűntek a hisztériák, nem volt tőle tompa meg lassú, csak a viselkedése higgadt lett. Elég sokáig volt elég ez az 500 gramm, azt hiszem két hónapig, úgy hogy minden nap kapta. Sajnos, miután már nem adtam neki, a probléma visszatért. Úgyhogy ez csak tüneti kezelésnek jó, de ha a te lovad csak tavasszal zizisebb, akkor ezzel átvészelheted ezt az időszakot.
Inkább andaxint...
De valószínűleg már az is sokat segít majd, ha lefelezed a zabadagját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!