Szóval van egy 3 hónapos csikó.A táncpároméké.1 avagy 1 és fél évesen nekem adják kisebb összegért.sokat vagyok vele, de addig az eladásig még nagyon sokat leszek vele.egymáshoz szokunk.Mikor 1 éves vagy 1 és fél éves lesz és hozzám kerül, futószáron edzetem, majd mikor eljön az ideje be lesz törve!Azt nem tudom, hogy hogyan tanítsam be?Ilyet hol tanuljak meg?Nem tudom..Ti mind gondoltok?
2015. aug. 22. 14:34
1/8 anonim válasza:
Ha jót akarsz magadnak és főleg a lónak is, akkor inkább keress egy hozzáértőt, aki belovagolja neked.
2015. aug. 22. 15:48
2/8 anonim válasza:
1-másfél éves lónak ideális tanítás a ménesbe rakás... A futószárat semmiképp sem ajánlanám. De ha ilyen kérdéseid merülnek fel, menj el egy lovardába, legyen edződ, mondd el neki a céljaidat, kérj segítséget! És igen, áldozd rá a pénzt, hogy egy csikóképzésben gyakorlott lovas belovagolja neked! Én tizenéve lovazom, de csak a futószáras részét merném egyedül megcsinálni, mert fiatal lovaknál egy rossz húzás, és egy életre felvehet egy rossz szokást. Pl egy egyszerű helyzet: téged lepakol, nem szállsz vissza, ne aggódj, megjegyzi a mozdulatsort, hogy hogyan tudott kibújni a munka alól...
2015. aug. 22. 16:33
3/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából,ha 1 év alatt megtanulnám, hogy hogyan kell a csikót betanítani akkor minden rendben lenne.De lehet, hogy a régi gazdája majd segít nekem.
2015. aug. 22. 17:03
4/8 anonim válasza:
De egy év alatt nem fogod megtanulni.:D Nagyon sok idő, és sok ló kell hozzá, hogy legyen elég tapasztalatod.
2015. aug. 22. 18:20
5/8 anonim válasza:
Miért akar minden kókler csikókkal foglalkozni ha nem ért hozzá ? Komolyan már vicc, itt kérdezgetitek naponta ezt a "betörés" témát (ami jobb helyeken belovaglás még mindig ) ahelyett h egy belovagolt lovat vennétek.. Ez külön szakma,legjobban egy belovagló szakember mellett tanulnád meg ha elvinne magával. 1 éves lóval meg nem kell semmit se csinálj csak vezetgesd meg lábait vedd fel maximum, 3 éves kora előtt nem lovagolják be csak a telivért , de azt hagyjuk inkább.
2015. aug. 22. 20:20
6/8 anonim válasza:
3 éves korában kezdd el belovagoltatni (!), de inkább 4, addig fejlődésben vannak a csontjai és a hátizomzata, jobb lesz neki - a használati élettartamát ezzel növeled a legjobban. Addig a legjobb neki, ha kortásaival van legelőn, mert velük együtt megfelelően tud szocializálódni. Ergo van még pár éved - vágj bele, mire eljön az idő, magadtól rájössz, ha jó ember mellett tanulsz, hogy inkább megfizetsz valakit...
De nézzük az alap dolgokat: hogyan szeretnéd csinálnia futószárazást? Milyen felszereléssel, stb?
Mit csinálsz, ha nem megy ki körre? Vagy ha befordul? És ha befordulás után neked megy? Ha bakol, rúg az ostorra? Vagy ha egyáltalán nem megy futószáron előre? Ezek csak alap, lehetséges felmerülő problémák...
2015. aug. 23. 02:50
7/8 anonim válasza:
Az, hogy te be tudj lovagolni (és nem betörni) egy csikót az sok idő és tapasztalat. Ez nem úgy meg, hogy egyszer megmutatják és már megy is. Itt hosszú évek gyakorlása kell, illetve nem minden ló egyforma. Vannak könnyebb esetek, akik hamar tanulnak megértik, ha együttműködnek, akkor jobb lesz nekik is. Viszont vannak nehezebb esetek, amikor a ló bunkó, hisztis, vagy uralkodó természetű, ezekkel a lovakkal sokkal több a gond, több türelem kell hozzájuk.
1-1,5 éves korától még vagy 3 év mire a komolyabb képzése elkezdődhet, viszont ennyi idő alatt annyi helyen elromolhat a kapcsolatotok, hogy csak profi tudja helyrehozni.
Én azt gondolom, hogy 0 tapasztalattal hülyeség csikót tartani.
2015. aug. 23. 13:00
8/8 anonim válasza:
Ahhoz hogy abból egy engedelmes és igazán jó ló legyen évtizedes tapasztalattal kellene rendelkezned. De már a "betörésnél" veszett a dolog, nem megtörni kell szerencsétlent hanem tanítani és idővel a bizalmàba kerülni, de legelőször ménest keresni neki ahol szocializálódik. Bízd csak egy szakértőre vagy akkor el se fogadd, de ez nem egy hörcsög hogy bárki tudja gondozni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!