Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen csemegét lehetne még a...

Milyen csemegét lehetne még a lovamnak adni?

Figyelt kérdés
Sok répát meg almát kap nyáron amikor tudok akkor dinnyét is.Valami új kéne amit szeretni is fog és könnyű beszerezni/elkészíteni.
2010. márc. 8. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:

bármilyen a kertedben termett zöldség megteszi.

Kukoricát imádják.

2010. márc. 8. 18:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudom kukoricát is szoktam neki néha de csak nagyon néha mert nagyon sok energia van benne és ha sokat kap az nagyon ártalmas.Még tököt szoktak kapni kimagozva.A magot azért szoktuk kiszedni mert akár 1(!) magtól is bélgörcse lehet és hát gondoljatok csak bele hogy egy egész töknyitől mi lehetne, úgyhogy vigyázunk vele.
2010. márc. 8. 18:17
 3/8 anonim ***** válasza:
mentolos cukorka, állitólag azt nagyon szeretik:) kockacukor, ilyesmik!:)
2010. márc. 8. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Sok ló szereti a száraz kenyeret, bár nagy mennyiségben nem adnám.(több kg)

Egyébként meg lehet próbálni:körte, barack, meggy(kimagozva), dió stb. Én cukrot soha nem adok a fogai miatt.A kukoricától pedig annyira ne kell félni. Télen én max az egész abrak 1/3 részében adok kukoricát.

2010. márc. 8. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Kockacukrot nehogy adj neki!!! Ha rendszeresen kap kockacukrot, és egyszer kicsit jobban meghajtod, mint szoktad, könnyen besűrűsödhet a vére, és el is pusztulhat. Sajnos tapasztaltam már ilyet egy falusi szüreti felvonuláson. De az a ló szerencsés volt, időben észrevettük és hívtuk a dokit. Kockacukortól a foga is gyorsabban tönkremehet mellesleg.

Maradj meg a répánál és az almánál. Bár nálunk a répa az nem csemegének számít a lovainknál, hanem napi szintű takarmánynak. Nagyon jót tesz az emésztésnek. Dinnyéből remélem csak görögdinnyét kap. A sárgadinnye komoly bajokat okozhat.

A tököt pedig végképp felejtsd el...

Több mint 30 éve lovaznak a szüleim, én pedig versenyszerűen lovagolok. Tudom, hogy mit szabad, és mit nem. Mellesleg már sok könyvet is kiolvastam és szinte minden nap tanulok valami újat a lovak tartásáról és neveléséről.

2010. márc. 8. 20:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Száraz kenyér, a mieink imádják, meg a szilvát és a meggyet is.
2010. márc. 8. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Jó necces téma, mert igazából ezerféle változat van róla mit ehet és mit nem, sokszor pedig az infók is ellentmondóak. Pl a tökmagot egyes források mérgezőként említik, mások nyugodtan ajánlják fogyasztásra- adja magát, hogy a mennyiség nem mind1, de a pontos mennyiség nem nagyon ismert.

Általánosságban a solanaceae-k (burgonyafélék kerülendők), illetve az erős gázképződéssel járó zöldségek se ajánlottak. Ezt leszámítva elvileg mindent megehetnek, amit az ember. Alapvetően a legjobb, ha mindennek alaposan utánanézel (biokémiai alapossággal), és akkor nem okozhat gondot.

2010. márc. 8. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a lovamnak adok havi 1 kockacukrot, és havi 1 mentolos cukorkát, eddig (lekopogom) semmi baja nemlett, szerintem 1-1 darab havonta nem árt meg.

Amúgy az én pacim alma mániás:) De abból se adok sokat,mert az meg savas.:) De szoktam neki még szőlőt adni magnélkül.

2010. márc. 9. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!