Milyen csemegét lehetne még a lovamnak adni?
bármilyen a kertedben termett zöldség megteszi.
Kukoricát imádják.
Sok ló szereti a száraz kenyeret, bár nagy mennyiségben nem adnám.(több kg)
Egyébként meg lehet próbálni:körte, barack, meggy(kimagozva), dió stb. Én cukrot soha nem adok a fogai miatt.A kukoricától pedig annyira ne kell félni. Télen én max az egész abrak 1/3 részében adok kukoricát.
Kockacukrot nehogy adj neki!!! Ha rendszeresen kap kockacukrot, és egyszer kicsit jobban meghajtod, mint szoktad, könnyen besűrűsödhet a vére, és el is pusztulhat. Sajnos tapasztaltam már ilyet egy falusi szüreti felvonuláson. De az a ló szerencsés volt, időben észrevettük és hívtuk a dokit. Kockacukortól a foga is gyorsabban tönkremehet mellesleg.
Maradj meg a répánál és az almánál. Bár nálunk a répa az nem csemegének számít a lovainknál, hanem napi szintű takarmánynak. Nagyon jót tesz az emésztésnek. Dinnyéből remélem csak görögdinnyét kap. A sárgadinnye komoly bajokat okozhat.
A tököt pedig végképp felejtsd el...
Több mint 30 éve lovaznak a szüleim, én pedig versenyszerűen lovagolok. Tudom, hogy mit szabad, és mit nem. Mellesleg már sok könyvet is kiolvastam és szinte minden nap tanulok valami újat a lovak tartásáról és neveléséről.
Jó necces téma, mert igazából ezerféle változat van róla mit ehet és mit nem, sokszor pedig az infók is ellentmondóak. Pl a tökmagot egyes források mérgezőként említik, mások nyugodtan ajánlják fogyasztásra- adja magát, hogy a mennyiség nem mind1, de a pontos mennyiség nem nagyon ismert.
Általánosságban a solanaceae-k (burgonyafélék kerülendők), illetve az erős gázképződéssel járó zöldségek se ajánlottak. Ezt leszámítva elvileg mindent megehetnek, amit az ember. Alapvetően a legjobb, ha mindennek alaposan utánanézel (biokémiai alapossággal), és akkor nem okozhat gondot.
Én a lovamnak adok havi 1 kockacukrot, és havi 1 mentolos cukorkát, eddig (lekopogom) semmi baja nemlett, szerintem 1-1 darab havonta nem árt meg.
Amúgy az én pacim alma mániás:) De abból se adok sokat,mert az meg savas.:) De szoktam neki még szőlőt adni magnélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!