Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen fajtájú lovat válasszak?

Milyen fajtájú lovat válasszak?

Figyelt kérdés
Most 14 éves vagyok, 3 éve lovagolok, és van két lovam, amiből az egyiket én lovagoltam be. Vele kezdtem el ugrani, ő egy sodrott kanca, 90 centit megugrottam vele. Ennél nagyobbat méreteiből és képességéből kifolyólag nem tud ugrani. Szeretnék venni egy olyan lovat, ami pörgős, 150 centi felett van a marmagassága, és jó ugró képességű. Szerintetek milyen fajta felel meg ennek a legjobban? Tudom, hogy az egyedtől függ, de nem tudom hol kezdjem. Pest megyében lakom, és kb. 500ezer alatt keresek lovat. (Ezt csak azért írtam le, mert sok fajta ennél alapból többe kerül)

2015. aug. 10. 15:06
1 2
 11/14 bogi0505 ***** válasza:

szerintem vegyél egy sportlófajtát kb. 1 éves csikót, s majd belovagolod, és majd szerintem olyan 2 éves korára be lesz lovagolva. És kitudja... lehet 3 éves korára versenyezni is fogsz vele.

Jó neked; van legalább 2 lovad is, és az egyiket te MAGAD lovagoltad be. :( nekem viszont nincs lovam, de nagyon szeretnék egyet.

minegy

2015. aug. 21. 21:38
 12/14 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem quartert vegyél mert az egyszerre gyors is és ráadásul cuki. :)
2015. okt. 13. 18:52
 13/14 A kérdező kommentje:
Végül is egy 3 éves belovaglás alatt lévő magyar sportlovat, ami 450ezerbe került. Jelenleg is folyik a képzése, az edzőm segítségével. Szabadon 1.50-et ugrik, úgyhogy szerintem nekem tökéletesen megfelel. Még egyszer köszönök minden választ!
2015. nov. 4. 21:08
 14/14 A kérdező kommentje:
*magyar sportlovat vettünk
2015. nov. 4. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!