Jogos a piszkálásunk?
Tavasszal kellett elaltatni 26 éves lovunk (tüdőtágulata volt 5éve amit folyamatos gyógynövényekkel kezeltünk, de megfázott és a gyomrában is volt egy fertőzés, az állatorvos tanácsa volt az elaltatás mi pedig bele egyeztünk mert szemmel láthatóan fájdalmai voltak a lónak) Rá 2hónapra vettünk egy két éves csikót (decemberben lesz 3éves) kettesben már húz kisebb súlyt egyesben az üres kocsit vezethető, kiköthető, ápolható..
Folyamatosan meg vagyunk szólva és minden "lóhoz értő" ember szétolt hogy miért kíméljük meg nem ülünk rá meg miért nincs rendesen dolgoztatva és hasonlók..időnként már nem esik jól a faluba vinni a lovat mert megy az ugatás.. (ki szoktam vinni kötőfékkel legelni és sétálni hogy szokja a környezetet és a forgalmat)
Ti mit mondanátok azon kívül hogy van rá időnk, fiatal, nem szeretnénk tönkretenni stb..?
Tudom, hogy nehéz figyelmen kívül hagyni őket, de próbáld meg. Sajnos mindig is voltak ilyen emberek és lesznek is. Felénk is van belőlük néhány. Valamelyik nap pl teljesen ki volt akadva egy vadidegen ember, hogy én miért sétálok a köves úton, mert egy ló nem arra való, hanem végig kellene vágtáznom rajta (már a terep végén voltunk és van az út végén egy 200m-es rész ami nem túl jó minőségű). Mire mondtam, hogy mert nem jó az út, erre az volt a válasz, hogy menjek akkor a szántásba.
Szóval a fent leírt eset csak egy azok közül, amik velem is megtörténtek. Nem tudsz velük sajnos mit kezdeni, nem fogják megérteni a dolgot. Esetleg ha tudod, hogy van olyan út amerre kevesebben járnak talán az megoldás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!