Ha egy önfejűbb növendék vagy felnőtt kutya rámordul, vagy megugatja gazdáját, és gazdája odaver neki szerintetek jogos cselekedet?
Értem.
De olyan is lehet,hogy pont egy Kauval vagy KÁJ-jal kell ezt megtenni nem? Úgy értem,hogy ha még nem felnőttek,és megpróbálnak felülkerekedni.
Akkor náluk szerintem nem elég a grabancrázás vagy földre lenyomás.
A kisebbik kutyám néha morog, de nem azért mert utál, hanem olyankor ő szenved. Ha odahívom és megvakargatom a hátát, arra elkezd mosolyogni és abbahagyja a morgást. Ez egy fura kutya, így találtuk, hogy ilyen hülye dolgai vannak :D
A másik kutyám, amit mi neveltünk kiskorától az valamiért nem morog soha.
Hát az a helyzet, hogy egy ilyen problémának nem akkor vannak az első jelei, amikor a kutya már 35 kiló. Kölyökkorban is ugyanúgy ott vannak a kajaféltési és profán pofátlansági reakciók, csak a legtöbb gazda nem veszi észre vagy nevet rajta, mert még cuki. Csak azt felejtik el, hogy a cuki gombolyagból egy kaukázusi lesz.
Ismét a kuvaszommal példálózok (akinek a szájából a csontot ki tudom venni, és csak parancsra nyúl a kajához): kölyökkorában egyszer összeszedett egy bogáncsot. Jól összeragasztotta a szőrét. Elkezdtem kiszedegetni belőle, de tekergett, izgett-mozgott, nem tetszett neki, míg végül morogva odakapott a kezemhez. Tejfoga volt, az egész kutya volt 12 kiló talán, szóval nem igazán jelentett veszélyt, de ettől függetlenül összecsomagoltam és lenyomtam. Elkezdett üvölteni, mint akit nyúznak, a hangjára összeszaladtak a szomszédok, de annyira már ismertem, hogy tudjam, nem fájdalmában üvölt, hanem a felháborodástól, és továbbra is kapkodott a kezem felé. Aztán elcsendesedett és megadta magát, és soha többé nem volt szükség ilyen durva büntetésre.
Később a kisebb kihágásoknál már elég volt egy-egy grabancrázás vagy kisebb füles. Komolyan megütnöm sosem kellett.
Jobb az ilyesmit minél előbb lejátszani, mert egy majdnem-kifejlett nagytestű kutyával szemben már kiegyenlítettek az esélyek (főleg, ha az ember nem 90 kilós férfi), azt meg ugye nem akarjuk, hogy ő győzzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!