Ki, milyen ruhába ("felszerelésbe") lovagol?
Azt szeretném tőletek megtudni, hogy ti milyen ruhában lovagoltok ?
Ugy értem hogy rendesen lovagló nadrág, lovagló csizma stb ?
Vagy elég egy "tréning nadrág" stb ?
Én nem sokára kezdek el lovagolni... És nem tudom hogy mibe menjek !
Szóval ki-miben szokott ? :)
Rendszeres lovaglás esetére mindenképpen célszerű beszerezni a nadrágot és a lábszárvédőt. Viszont a te esetedben sztem eleinte bármilyen nadrág megteszi, ami nem csúszós anyagú,tehát nem tud felcsúszni a lábszáradon. Fontos a cipő, mindenképp lapos talpú legyen. Na és természetesen a kobak. Mindenképp!
Van olyan lovarda ahol adnak, de ha hosszútávon gondolkodsz a lovaglásban, mindenképpen érdemes beszerezni egy sajátot. Azt hiszem ennyi.
Sok örömet a lovagláshoz:)
Előszőr elég lesz a "sima" nadrág, ami feszül , de nem farmer!!
Kobakot is minden képpen vegyél , és egy lábszárvédőt, mert nem biztos hogy adnak , bár ha már elkezdesz lovagolni akkor vegyél lovaglónadrágot, lovaglókesztyűt.
A többit majd elmondják úgyis , hogy mi az amit minden képpen kell venned !
Én 9 éve lovagolok , már az elején megvettem mindent , de persze ki is nőttem őket , de nem baj !
Lovaglónadrágba, lovaglócsizmába, lovaglókesztyűbe, kobakba (utálom de sajna muszáj).
8éves korom óta verseny szerűen díjugratok.
24/L
Jó lovaglást:)
Én mióta az eszemet tudom, lovagolok:
Lovaglónadrág, csizma, kesztyű, kobak és lábszárvédő, éne ebben érzem magam a legjobban és a legnagyobb biztonságban.
Ha tényleg most kezded, akkor neked elég lesz egy tréningnadrág, ami feszül rajtad, egy póló, rajta egy vastagabb pulcsi és mellény, amíg ilyen hideg van. A vastag kabát nem jó, mert nem tudok jól tartani a kezeidet, és egyszerűen elfáradsz. A cipő olyan legyen, aminek jó vastag talpa van, és jó meleg legyen, de azért könnyen mozogjon benne a lábad. Kesztyűt is vigyél, ha fázós a kezed, de elég egy vékony cérnakesztyű.
Ha gondolod, beszéld meg a szüleiddel, és menjetek el a Decathlonba. A lovas részlegen vannak elég jó cuccok kezdőknek, viszonylag jó áron. Például a lovaglónadrágjuk egész jó, és kobakot is tudsz ott venni, bár jobb, ha igazi lovasboltban vagy nagykereskedésben veszed.
Egy dolog van, amit soha nem hagyhatsz otthon: a kobak! anélkül soha sehová!
sok sikert, jó szórakozást!
Először elég egy feszülős nadrág, de később lovaglónadrág.Soha ne vegyél fel farmert ! Lovaglócsizma is kell, de egy lovaglócipő meg egy lábszárvédő is tökéletes.Jobb a két pulcsi, egy mellény, mint a pulcsi és a kabát.Lovaglópálca is hasznos.A kobak is nélkülözhetetlen, mert ha leesel, akkor csak ez védi a fejed.Mindig olyan szorosra állítsd be a kobakod, hogy soha ne csússzon le.
Szóval:
lovaglócsizma (vagy lovaglócipő és lábszárvédő), kobak, feszülős nadrág (később lovaglónadrág),kesztyű (hogy ne csússzon ki a szár a kezedből).
Felső öltözék
Jó időben:póló,vékony mellény ( ha esni kezd).
Rossz időben:két pulcsi, egy mellény.
Ami hasznos:,
lovaglópálca, védőmellény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!