Jó ötlet csikót venni?
Max 2,5-3 éves korban éri megvenni, korábban nemigen, hacsak nem szeretnéd évekig a bértartást/tartást fizetni egy olyan csikóra, amit nem lovagolhatsz.
Mivel nekem fontos volt az ár, így én pályáról vettem telivért, végülis nem volt vészes átlovagolni, én legalábbis élveztem és sokkal olcsóbb volt, mint mondjuk ha egy "alapszinten belovagolt" (ami annyi mindent jelenthet) lovat vettem volna +50-100%-kal drágábban, még akkor is, ha beleszámolom, hogy közben fizettem a bértartást.
A csikó annyiból más, hogy neki még minden új, de én a helyedben nem zárnám ki a belovagolt(nak mondott) lovakat sem, az adott árkategóriában. Az, hogy az ismerősöd mennyiért vett lovat és mit tud/nem tud vele kezdeni, az abszolút nem mérvadó. Minden ló képezhető, az, hogy az ismerősöd ehhez kevés (és nem kér segítséget), az egy dolog, de ennyi erővel, ha ettől tartasz, csikót se vegyél, mert az sem lesz alapból problémamentes.
köszönöm a válaszokat! első válaszoló: igen, első lovam lenne!
Még egyszer átgondolom, mert valóban igazatok van, amit mondotok, lehet többet érek egymár belovagolt fiatalabb lóval!
A csikó belovaglása sokszor problémásabb, mint egy belovagolt ló képzése. Azért ha már milliókért veszek lovat, többször kimegyek, felülök, edző jelenlétével, legalább egyszer előre be nem jelentett időpontban is, és egyből látom, hogy van az a ló képezve, és vagyok-e elég jó lovas, hogy tudjak vele mit kezdeni. Ha nem, akkor nem veszem meg.
Ellenben egy csikónak minden segítség, maga a felülés is teljesen új, meg kell találja az egyensúlyát is, stb-stb., sokkalta könnyebb elrontani. Egy belovagolt lovat is úgy képzel ahogy akarsz. Én pályáról jött ügetőt vettem, előző gazdái arra használták, hogy terepen futkorásztak vele mint az eszelős, nem is igen próbálták át/belovagolni. Most meg rá se ismernének szerintem... Ennyi.
köszönöm szépen a normális válaszokat, és nem a kioktató, lenéző válaszokat! mindenkit felpontoztam!
abszolút igazatok van, megbeszélem ezt még az edzőmmel(aki segítene) és olyan lovakat nézünk, akikben már van tudás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!