Hogyan érjem el hogy tiszteljen a lovam?
Nekem ugyan sose volt lovam, csak pofátlan kutyákkal voltam körülvéve. Prímán bevált, hogy csak akkor szenteltem nekik figyelmet, ha befejezték a bunkó viselkedést és finoman közeledtek. Ha nagyon erőszakosan követelőztek simán ott hagytam őket a francba.
Szerintem egy póni is ugyanúgy rájönne ezzel a módszerrel, hogy a szemtelenkedésével nem ér célt :)
Első, rosszul gondolod. A kutyákat meghatja ez a viselkedés, a lóban azonban, ha a lökdösődés hatására ott hagyod és elmész, csak megerősíted benne a viselkedést. Ekkor ugyanis ő győzött, mert ki tudott billenteni a személyes teredből, el tudott küldeni, és még csak pórul se járt érte.
Kérdező, nem tudom, mekkora és milyen testalkatú vagy, de ha pl apukád is ért a lovakhoz, vagy van felnőtt lovas ismerősöd, javasolnám, hogy bízd egy kicsit rájuk azt a pónit. Lehet, hogy "szeret" téged a maga módján, de biztos, hogy be is sorolt maga alá ezzel a viselkedéssel. Meg kell tanulnia újra, hogy az embert automatikusan maga fölé rendelje. Akárki is az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!