LovAs bizalom hogy erjem el?
Van egy paci akin csak en lovagolok. Allati felos...valoszinuleg az elozo gazdaja nem bant jol vele.
Nem tudnatok jatekokat gyakorlatokat tippejet amijkel fejleszthetnem ot is es kialakukna koztunk a bizalom?
A félős lónak vezető egyéniség kell, akiben megbízhat. Ha te magabiztosan és határozottan mozogsz a környezetében és bánsz vele, akkor ez átragad rá, ahogy az is, ha elbizonytalanodsz, és az is ha te magad félsz vagy ideges vagy.
A másik, hogy mitől fél? Szemes és ijedezik mindentől? Mert ismerek lovat amelyik csak hisztiből ijedezik.
Pl ismertem egy lovat, amelyik a műagyagzacskótól nagyon félt, de ha leraktál egy rikító színű szatyrot benne egy kis almával akkor nem volt félelmetes.
Másik ijedős lóval is sokat csináltam, hogy mindig volt nálam valami csemege, és sokat vezettem kézen. Ha valami oly, amitől félt, akkor igyekeztünk közel menni hozzá, hagytam, hogy megszagolja és ha elég közel ment, akkor megjutalmaztam. Egy idő után elhagyta a szemességet, mondjuk terepen egy-egy fácántól még félre ugrik, de ennyi belefér.
A lényeg a türelem és a határozottság, illetve a pozitív megerősítés. A ló nagy úgy lehetsz a barátja, ha a vezetője leszel.
Nagyon szépen köszönöm :)
És elnézést a kérdésben a helyesírási hibákért, telóról nem egyszerű az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!