Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire jó ez a fajta ínvédő? (Lent)

Mire jó ez a fajta ínvédő? (Lent)

Figyelt kérdés

[link]

Mire jó pontosan hogy ólommal súlyozva van?

2015. jún. 20. 11:09
 1/3 anonim válasza:
Szerintem magasabb szintű kiképzéshez, hogy a ló később jobban kapkodja felfele a lábait. Régebben ezt olvastam egy cikkben, hogy a spanyol lovasiskola (bocsi a kisbetuert) mekkora kínzást végez a lovaikkal, mert nehézkéket köt a ló lábára, hogy jobban emeljék majd azokat, meg kikötik a boxban a fejét, hogy olyan ívben hajoljon a nyaka... képekkel is volt illusztrálva az újság, nem mondom, elég durván nézett ki. Na de ezt nem tudom, hogy arra való-e, én nem használok ilyet, lehet tök más a funkciója.
2015. jún. 20. 11:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is így érzem, hogy díjlovaglásban, vagy a tenessee walkereknél arra a "vonulásra" képzésnél lehet funkciója. A súly hatására a ló nagyobb erővel, izomból kapkodja a lábait, és magasabbra is emeli, hiszen próbál kilépni abból, ami lefelé húzza.

Szerintem értelmes ember ilyeneket nem használ, de ez a magánvéleményem.

2015. jún. 20. 21:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Díjlovaglásban semmi szükség ilyesmire, bár biztos van olyan barom, aki ettől valamilyen eredményt elvár. Hackney-kl kapcsolaban én is olvastam ilyesmit, emlékeim szerint, illetve ügetőknél szoktak még súlyt feltenni, de azt sem ínvédőben (már amit én láttam). Spanyol iskola semmiképp nem használ ilyet, aki olvasott róla, annak elfogadnám a forrását, mert én még ínvédőt sem láttam soha az ottani lovakon.
2015. jún. 21. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!