Jól tettem? (kerdesed tul rovid, magyarazatod tul hosszu)
Mentunk volna fel az istallohoz es a lovak jottek le vagyis a menes a domboldalrol es a lovam is gondolom vagtazni akart es a betonon beugrott aztan sikerult megallitani utana megint beugrott, megalitottam harmadjara is beugrott de mar kezdtem lecsuszni a labam is becsavarodott a kengyelbe es elengedtem a lovat,leugrottam rola igy o bevagtazott az istalloba.
Meg kelett volna fognom meg egyszer? Csak mert mar nembirtam jobb otletem meg nem volt:/
Az oktatók helyében jól megdorgáltalak volna, feleslegesen sodortál veszélybe másokat. Soha nem megoldás leugrani és hagyni hogy történjenek a dolgok. Jobbik esetben nem történik semmi, rosszabbik esetben baleset, akár a ló akad fenn valahol, akár nekimegy valakinek, vagy az istállóban okoz zűrt. És ez a te felelősséged, hisz a lovat te vezetted (elsősorban neked kéne tudnod kezelni a helyzetet), illetve valahol az oktatóé is mivel nem tett, nem tanácsolt semmit.
Remélem tanultál esetből, legközelebb ne légy lusta pár métert gyalogolni.
Jaj, Istenem, persze... hülye mert megijedt és mivel a kengyelbe is jól belegabalyodott, inkább nem vállalta be hogy nagyobb bajba sodorja magát a behülyült lovon. Én láttam már profi lovast is inkább leugrani a lóról, amikor az teljesen behülyült. Földről sokkal könnyebb megfékezni. Nem ő volt itt a hülye, hanem az "oktatók".
Nem is azzal volt a baj inkább, hogy leugrottál róla, hanem hogy ha már egyszer leugrottál, akkor meg kellett volna fognod a lovat! Földről, zablával meg tudtad volna fékezni, és meg is kellett volna. Mert így tényleg nagy baj történhetett volna, és ha más szituációban lettél volna, alaposan megmostam volna érte a fejedet én is.
De itt szerintem inkább a hely mentalitásában vannak súlyos problémák. Persze, mindenhol vannak váratlan balesetek a lovak körül, de ezt ki lehetett volna küszöbölni egy olyan rémesen egyszerű szabállyal, hogy száron vezessétek a lovakat az istállóhoz. Különösen akkor, ha csak egy "úgynevezett" oktatótanonc tart veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!