Kinőném? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú)
Van egy póni a lovardában, kb. 135 cm. Én meg 170 leszek, ha jól számolunk. Egyszerűen imádom őt, ráadásul van mit rajta alakítani, van benne kihívás, amit én nagyon szeretek. Eladó, és fontolgatjuk hogy megvesszük-e, de félek, hogy kinövöm. Nyeregbe talán még nem olyan nagy baj, viszont én szeretnék vele szabadidomítani (Parelli, Monty Roberts) és ahhoz "hozzá tartozik" hogy nyereg nélkül is lovagolunk (legalábbis szeretném kipróbálni terepen is, nem csak boxban). És félek hogy felnőtt koromban már nyereg nélkül nem tudnám jól elérni, mert lógna a lábam.. viszont én őt szeretem, és ő kell nekem..
Segítsetek légyszi:)
Esetleg írhattok hogy ti hány centik vagytok és a lovatok hány cm :) Köszi^^
Hát ha neked szőrén lóg a lábad a ló hasa alá szőrén, akkor baromi gyakran fogod megkóstolni a földet...
ad2, az ember súlya miatt választunk nagy lovat, nem a mérete miatt. Frászt se érdekli milyen magas vagy.
ad3, jelenlegi tudásszinteden neked még ló nem való.
Jól írták előttem, nem a magasságod lesz a legnagyobb probléma, hanem a súlyod. Amúgy a pónik általában jól terhelhetők, de kényelmetlen ám, ha nem tudod hova tenni kezed-lábad rajta. Én is megvettem a régi lovardámból a kedvenc kispónimat, viszont nekem van mellette nagylovam. Nem szoktam ráülni, de idomítgatni, jó móka. Esetleg fogatozhatsz is vele, de csak, ha van szakértő segítséged. A fogathajtás veszélyes játék.
Főleg, ha boxban próbálod XP.
A válasz, igen kinőnéd.
Másrészt meg szerintem a lovastudásodon kéne csiszolnod és nem parellin gondolkodni, mert aki boxban képes ráülni a lóra, annak nem hiszem, hogy szorult logika a fejébe. Mint írták ez veszélyes, megugrik, leesel, összetapos...stb, Nem jó ebbe belegondolni.
Másrészt ki kéne nőni az én kicsi pónimat. Tessék a magasságodhoz és testsúlyodhoz illő lovat választani, ami legalább 150 cm marmagassággal bír. Na meg a szabadidomítás és a parelli javarészt földi munkával kezdődik, az hogy te terepen minden nélkül ellovagolj az nem egy hét és nem is kettő. Mindkettő képzési forma lépcsőzetesen, következetesen felépülő, de mint a fenti példa mutatja, te nem vagy következetes, így ezeket nem is ajánlanám neked, mert baleset lehet a vége.
Az én lovam 155 cm marmagasságú, én meg 170 cm vagyok, így is egy kicsit magas vagyok rá, de elboldogulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!