2 eves, hidegveru x sodrott csiko mennyit es mit kellene egyen egy nap?
Nemreg vettem kupectol, sportloviban van bertartasban. 1 kocka bala szena es 1 kocka bala here osszekeverve, ez 3 napi kajaja. Reggel-este 1-1 fangli zab. Szerintem ez nagyon keves. Megkerdeztem allatorvosunkat is, szerinte ez igy jol van. De lovam mindig ehes. Legelni csak akkor tud amikor kiviszem a mezore. 2 eves a csiko, nem dolgozik.
Hozzaertok velemenyet kerem.
Nem feltétlenül a mennyiség a gond, inkább az, hogy nem tud legelni mellette. Egy ilyen idős lónak nagyon fontos a napi szintű mozgás és a szocializáció, ezért amúgy is jobb lenne neki az izomzata, csontozata fejlődése szempontjából, ha legelőn lenne.
Azt hozzáteszem, hogy sajnos sok ilyen helyet ismerek én is, de tisztes helyen ad libitum széna van, ha már legelő nincs - és majd a ló megmondja, mennyi kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!