Villanypásztor zsinór/madzag olcsóbb megoldásból?
Sziasztok!
Szeretnénk egy nagyobb területet bekeríteni,és érdeklődnék,hogy olyan kötél,ami vezeti az áramot,vagy bármilyen ilyen huzal vagy zsineg,ami helyettesítheti,és olcsóbb létezik?
Tudtok ajánlani valami ilyesmit?
A sima kötöző dróttal is lehet helyettesíteni a villanypásztor zsinórokat, DE nagyon nem ajánlatos ilyet felrakni, mert nem látszik, nem szakad el és a ló ha szalad felé nem látja, neki szalad és komoly sérüléseket okozhat.
Én használtam drótot (tökéletesen működött) kerítés mellé közvetlen, kutyák szökése miatt, de ott nem volt lényeges a láthatóság, mert a kerítés elég látható volt, valamint nem tudott átszaladni rajta az állat. Egyéb alternatívát nem ismerek.
A sima kötözőzsinór nem vezeti az áramot, csak akkor jó, ha a lovak alapból tisztelik a villanypásztort. Ez egy olcsóbb megoldás, de veszélyes. Drót, bármi ilyesmi vékony huzal nagyon veszélyes, én még vékony zsinórvillanypásztorral (ami nagyon nehezen szakad) is láttam olyat, hogy a lónak elnyeszetelte az inát, ahogy belekapált, beakadt a lába, utána menekülni próbált és csak egyre jobban szorult rá.
Én a magam részéről csak a szalag villanypásztort ajánlom, semmi mást.
Esetleg csinálhatod azt, hogy csak az egyik csíkban (felső) van áram, a másikban nincs.
De egyébként ha rákeresel az olx-en sokkal olcsóbban vannak fent, mint a bolti, de hangsúlyozom, pl az a citrom-naracssárga nagyon vékony és szerintem nagyon veszélyes.
A villanypásztorszalagon ne spórolj, az a jó, ha fehér és széles, ezt tuti látja a ló.
Mi az oszlopokon spóroltunk sokat, karókra csavaroztuk a szigetelőket. Szügymagasságban 1 sor elég, a lovunk ismeri a pásztort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!