Van ilyen színű ló?
Ilyesmire gondolsz esetleg? Ez pl egy Rocky Mountain Horse, a fajtán belül külön elnevezése van ennek a színnek, nem tudom, ezt hogyan hívják.
A másik színváltozat, a jellegzetesebb, a bogárfekete fedőszőr és a fehér sörény, farok.
Szerintem ilyen szín max kétféle ló keresztezéséből jöhet létre, és alig pár százalék, mondhatni a Jóisten jókedvétől függ, hogy éppen milyen szín fog belőle összejönni. (Meg a genetikától és a valószínűségszámítástól, de ezt számolja ki az, aki Einstein leszármazottja...) Mármint nem arra gondolok, ami a képen található, hanem arra, amit most leírtál a kérdésedben.
Kicsit utánagondoltam ugyanis a színeknek, az árnyalataiknak, de ilyen változat nincs jegyezve a lovaknál. Van a lovasok.hu-n egy cikk különleges színű lovakról, de azok kialakulása ritka. Nagyon.
Szóval nincs kizárva, hogy van ilyen... de ha van is, rettenetesen ritka, és kicsi az esély rá, hogy rátalálsz valaha is.
Utolsó, köszönöm! :) Első voltam.
Utolsó ezt rosszul tudod, létezik ilyen, azt nevezik zöldlábú pejnek.
"Zöldlábú pej, melyet neveztek vöröslábúnak, vagy rókalábúnak, abban különbözik a többitől, hogy a lábvégek (szár, csüd) nem feketék, hanem vörösesbarnák."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!