Mennyibe kerül 1 ló alapfelszerelése?
Kérlek titeket h. Valahogy így írjátok:
nyereg:........Ft
kantár:........Ft
hát igen, főleg a nyereg és a kantár kérdéses, azért nyeregre egy 50-60.000-et szánnék... meg az se mindegy, hogy használt cuccokal indulsz, vagy újat vennél
de mondjuk akkor:
nyereg: 60.000
heveder: 5.000
kengyel + kengyelszíj: 8.000
kantár: 7.000
zabla: 3.000
pucoló cuccok (kefe, vakaró, patakaparó, gyökérkefe, sörénykefe, tajték vonó, szivacs, stb): 5.000
2 alátét (nyáron még elmegy 1 is, de télen nem igen szárad meg, ha beleizzad, meg ha kimosnád akkor is jól jön, ha van egy "váltás") 10.000
kötőfék + vezetőszár: 2.000
futszár + ostor: 3.500
polár takaró: 6.000
"gyógyszerek" (hámosító, fertőtlenítő, hiperol, lóbalzsam) 3.000
patazsír 1.000
nyeregszappan 500
bőrzsír 1.000
szerintem ezek kellenek az induláshoz, de persze kinek mire van igénye, sok függ a körülményektől, meg tőled is. a legolcsóbb árakat írtam egyébként mindenhez nagyjából.
aztán idővel majd még felmerül egy csomó újabb dolog, hogy mi kell, pl nyereg huzat, ha nem akarod, hogy poros legyen, télen kell rá nyeregvédő szőrme, aztán ilyen alátét, olyan pataharang, stb. :)
amiket összeírtam az 110.000 ft, persze ha nem 60, hanem csak 30.000-es nyeret veszel, akkor máris "csak" 80.000, ha adnak hozzá kengyelt, kengyelszíjat csökken az ár, ha jó használtan is a kantár, stb stb, szóval lejjebb is lehet ezt azért nyomni
Szerintem a felszerelés önmagában nem drága, egyszer kell megvenni és ha vigyázol rá még a dédunokád is használhatja, így érdemesebb jobb és nem ilyen olcsó műanyagokat venni.
A nagyobb, folyamatos kiadás inkább a ló eltartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!