Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Díjugratás vs díjlovaglás?

Díjugratás vs díjlovaglás?

Figyelt kérdés
Nem az a kérdés, melyiket válasszam, hanem hogy ti hogyan álltok a kérdéshez. Ha érdekel valakit elmesélem én is.
2015. ápr. 23. 21:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én nem pontoztam le egyiket se, de szerintem a többiek sem a véleményt pontozták le, hanem, mondjuk az egyik válaszban, volt, hogy a díjlovaglásban van egy pont, ahonnan nem lehet tovább fejlődni, mert ez nem igaz és butaság. Mert én megnézném azt a lovat, amelyik nem tud már tovább fejlődni.
2015. ápr. 26. 12:36
 12/21 A kérdező kommentje:
Én nem találkoztam még ugrólovassal, ai szidta volna a díjlovasokat (tudom hogy vannak, de nem az én környezetemben), mindig csak a díjlovasok fikàzzák az ugrósokat (itt is) és ez idegesít. Amúgy az automata lovas cucc ugróban A2-ig nem működik.
2015. ápr. 26. 17:31
 13/21 A kérdező kommentje:
De sajnos elég sokszor igen, ez igaz. De egy automata díjlóval is el lehet közlekedni egy ideig, valljuk be.
2015. ápr. 26. 17:32
 14/21 anonim ***** válasza:

Én nem szidtam, az ugrólovast, de tény, hogy sokszor az eredmény mögött nincs különösebb lovastudás. Most ez nem a komolyan versenyzőkről mondom ezt, hanem akik ilyen kisebb amatőr, versenyeken verik a nyálukat.

Automata díjló meg tényleg nincs, mert ha valaki nem adja normálisan a segítséget, akkor egy kört nem tud vele menni, mert összevissza oldalazna, meg forogna, mert nem tudja értelmezni.

2015. ápr. 26. 20:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát ha kisebb kategóriákról beszélünk, akkor ez egyáltalán nem igaz. Nálunk van egy versenyló, tökéletes combra való engedést tudok vele csinálni az összes jármódban. A lóval, akit én lovagoltam, és előtte nagyon rosszul volt lovagolva, nem mindig sikerült, sokszor rosszul, és vágtában közel sem jártunk hozzá. Szóval én is béna vagyok azzal a lóval mégis el tudnék közlekedni bizonyos szintig..
2015. ápr. 26. 20:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Ha valaki nem adja normálisan a segítségeket A2-ben sem fog elközlekedni még a 100.000.000 Ft-os lóval sem.
2015. ápr. 26. 20:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Környezetemben sok béna van automata viszi körbe a pályán ugróba. Felültették egy olyan lóra amit lovagolni kell,leszállt és otthagyta h neki ez a szar nem kell. Nem tudta ellovagolni. A3 ba sok tehetségtelen pénzes apuci kislánya szerepel töltelékként,legtöbb része ilyenekből áll tisztelet a kivételnek.
2015. ápr. 26. 20:36
 18/21 A kérdező kommentje:

Nálunk is van elkényeztetett apuci leánya, full automata lóval, egyedül azért irigykednek sokan rá mert több versenyre jut el, mint akinek nem telik rá. De ő is ugyanannyit edz, mint a többiek, ugyanannyi kudarcélménye van, ugyanannyit esik, stb... Igaz hogy a ló megugorja nagyon rossz távolságból is az ugrást, de attól még az edző leszúrja utána....

Nekem is rosszul szokott esni, ha más jobb lóval legyőz, csak a ló miatt, de azért abban is van ám munka...

2015. ápr. 26. 20:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem csupán annyi van az ugrólovasok ellen, hogy előfordul, hogy mindegy hogyan, felvágott fejjel, betépett szájjal, beejtett háttal, stb., de minél gyorsabban érjenek végig a pályán (nyilván a lehető legkevesebb hibával) és ennyi. Ez számomra nem szép és nem szeretem nézni.

Viszont a díjlovasok között is van, nagy kategóriákban is (sőt), akik abszolút nem a szabályzatnak megfelelően lovagolnak (és esetleg mégis magasabb pontot kapnak).

Szerintem automata ló nincs amúgy, van olyan, ami magabiztos és korrigálja a lovast, de azt is lovagolni kell azért.

(A combra engedést az egyik lóval azért tudtad megcsinálni, mert az ismerte a segítségeket, a másik meg nem. Ettől Te még tudod lovagolni a feladatot, de a lóba ezt a tudást átteni idő kérdése, nyilván nem fog azonnal működni, ha még nem tanulta meg. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az a ló automata volt - mert ha több/kevesebb csizmát, ülést, állítást, akármit kap, úgysem csinálja meg helyesen.)

2015. ápr. 27. 07:57
 20/21 anonim ***** válasza:
68%
Mert abba aztán nagyon sok munkája van h a más által belovagolt lóra teszi rá a seggét. annyi dolga van vele h fent maradjon rajta meg irányítsa,aztán ha befejelteti a lovat vesznek másikat vagy helyrehozza neki egy profi lovas.. Aki az ilyenre féltékeny azt csak sajnálni tudom, még ha lenne tudása amit irigyelni lehetne,de erre mit ? Az ilyet felrakják egy nehezebb lovaglású lóra aminek minden ütemét ki kell lovagolja ,nem tudja megoldani ott szarja össze magát.. Persze ha valakinek nincs szeme hozzá ,akkor annak nagy tehetségnek tűnhet ,meg a nagy munkát látja mögötte ..
2015. ápr. 27. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!