Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan lovagolhatnék jobbann?...

Hogyan lovagolhatnék jobbann? Többi lent. 12/L

Figyelt kérdés

Kb. 9 hónapja kezdtem el a lovaglást, de egy elég rossz helyen és egy olyan oktatóval, akinek semmi jogosultsága nem volt tanítani (a tulajdonosok persze lesz@rták.)

Körülbelül 6 hónapot lovagoltam ott, de egyszer átmantem egy másik lovardába kipróbálni egy órát. Akkor szembesített az ottani edző azzal, hogy a régi oktatóm gyakorlatilag semmit nem tanított nekem. Az előző lovardámba volt, hogy az oktatóm le se sz@rta, hogy nem jól van odazárva a lábam, volt hogy azt mondta jó erősen szorítsam a SARKAMMAL. És ezt nem indulás előtt mondta. Szegény lovat ilyenkor meg a sarkammal szorítottam végig.

Olyan 3 hónapja, amikor átmentem a másik lovardába, úgy éreztem, talán nem vagyok annyira jó a lovagláshoz. Sok minden nem ment úgy, ahogy az oktatóm kérte. Gondolom azért, mert már megszoktam, hogy "rosszul lovaglok". Elég rosszul esett, hogy én a futószáron ügetek, amíg az osztálytársaim szabadon vágtáztak. Nem tudtok valami módszert, hogy hogyan lovagolhatnék jobban?

2015. ápr. 18. 08:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Türelem, türelem és gyakorlás... ez a titok...
2015. ápr. 18. 09:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Én 12 évesen kezdtem el lovagolni egy írtó szar helyen, átmentem máshova aztán most annyira tudok mint akik 5-6 éve lovagolnak.

A másik helyen már szabadon mentél?

Gyakorolj sokat!!

2015. ápr. 18. 09:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Ebben nincs semmi szégyellni való, hogy futószáron vagy még, hidd el még a profik is vissza-visszaülnek.

Az meg nagyon is jó dolog, hogy felismerted, hogy az előző hely szar. Viszont a rossz berögződéseknek idő kell, míg elmúlnak és sok gyakorlás a helyes tartással. A másik meg ezt nem szabad időben mérni. Van akinek jobb érzéke van hozzá és hamarabb érez rá, van akinek kicsit nehezebb. De ezen nem szabad kattogni, csak élvezni minden lóháton töltött percet és dolgozni, a helyes ülésen :)

2015. ápr. 18. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ne könyveld el magadban, hogy rosszul lovagolsz, légy magabiztos és koncentrálj nagyon. Pl. végig a tudatában legyél annak, hogy szorítsd le a sarkadat, ne görnyedj előre...stb ezek egy gyakorlott lovasnak már teljesen be vannak rögzülve, de ameddig kezdő az ember addig ezekre mind oda kell figyelni és még mikor sétálás/Lazítás van akkor se veszítsd el a tartásodat. És igyekezz minél jobban teljesíteni azt amit az oktatód kér, ha nem érted pontosan mit akar, vagy nem tudod, hogy azt hogy kell megcsinálni, nyugodtan kérdezz bele, nem hiszem, hogy leharapja a fejedet. Legalább látja, hogy igyekszel.

Én egyébként majdnem egy év után vágtázhattam csak, de addigra, már olyan kőkemény volt az ülésem, hogy abba senki bele nem tudott volna kötni. Ezért is gondolom úgy, hogy nem baj, ha még csak egyenlőre futószáron mész, mert minden az alapokon nyugszik és ezeket futószáron lehet a legjobban megtanulni.Láttam már olyan lovardát, ahol a lovasok a szárakat nem bírták még kezelni, de már szabadon, karám nélkül vágtáztak (már ha elbírták indítani a lovat), de onnan még egy olyan lovas nem került ki amelyik bármilyen szakágban még egy legutolsó kis, nem hivatalos versenyen is bármilyen eredményt elért volna.

2015. ápr. 18. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem az a gond, hogy rosszul lovagolsz, hanem az, hogy emiatt rosszul érzed magad! Nagyon sokan tudják, és le se sz.rják, mert nem érdekli őket. Téged érdekel - akkor ne a negatív gondolatok kössenek le, hanem a vágy, hogy sokat gyakorolj, és egyre jobb legyél! Ha pozitívan állsz hozzá, sokkal-sokkal gyorsabban haladsz, hidd el :)

Másik dolog - elmélet! Olvasgass utána, mert akkor te is jobban tudod, mit miért, hogyan kell csinálni, egyrészt feltűnik, ha az edződ nem ért hozzá eléggé, vagy rá tudsz kérdezni, ő adott dolgot miért úgy gondolja, másfelől így te is tudod, mit kéne, vagy mit nem kéne csinálni - ezért tudatosan tudsz fejben készülni :)

2015. ápr. 18. 16:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2015. ápr. 19. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!