Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha egy lovat bevisznek egy...

Ha egy lovat bevisznek egy villogó, hangos zenés bulihelyszínre, az nagyon felkavarja, nem?

Figyelt kérdés
Előjött ez az elég beteg ötlet buliszervezés kapcsán, de én ellenzem és szükségem lenne egy lovakhoz értő ember megerősítésére, mert én magam nem vagyok szakértő.

#ló #buli #mégg #tööbb
2015. ápr. 13. 18:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagyon muszáj, a lódoktor benyugtatózza, aztán akkor elálldogál buta képpel a tükörgömb meg a fényorgona között. De ha azt akarjátok, hogy csináljon is valamit, ahhoz egy mezei ló nem jó, csak olyan, amelyik már tréningben van. Utóbbi esetben talán valami kaszkadőr csapat tudna segíteni.
2015. ápr. 15. 08:55
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Benyugtatózzák? Egy leszedált ló is képes balesetet okozni, maximum egy elaltatott ló nem. Arról nem is beszélve, ha agyon van gyógyszerezve, támolyog, simán beborul emberek közé akár minden előjel nélkül. Kedves 11-es, te sem láttál még lovat begyógyszerezve azt hiszem...

Kaszkadőrök meg nem hülye kis ötletekre képzik a lovakat, azokban a lovakban nem kis munka van, nem fogják beengedni részeg kis tinik közé partyzni... A lovat nem kell kínozni és kész, erre nincsenek kiskapuk, az ember menjen, csinálja, ha neki az a jó, a lovat meg hagyjuk békén a legelőn vagy az istállóba. Nyilván a kedves kérdező sem örülne, ha bezárnák a boxba 2 hétre és csak szénát meg zabot kaphatna, az alomra kell a dolgát elvégezni, aztán nyereg a hátára és nyomás terep... Mindenki maradjon a maga dolgánál, a ló nem ilyen helyre való. Arról nem is beszélve, hogy megkockáztatom, törvénybe is ütközik egy ilyen cselekedet, csak utána kéne olvasni.

2015. ápr. 15. 09:41
 13/18 anonim ***** válasza:
16%
Hát rosszul hiszed... elmondom, hogy láttam már beszedált lovat kettő (!) lábon áldigálni (egyik elsőt vizsgálta a doki, és közben az átellenes hátsót kikönnyítette), sőt, később, amikor nagy nehezen ledöntöttük, ültem is a fején, mert mindig föl akart kelni a büdös gebe operáció közben. Nagyon lebecsülöd te a szedált lovakat... szívós dögök ezek, nem szoktak csak úgy összeesni.
2015. ápr. 15. 19:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Jó, elhisszük, hogy értesz hozzá meg van szívósabb is aki nem esik össze ha be van nyugtatózva, de ettől még nem kéne hülye ötleteket adni néhány hülye kölyöknek. Elég lett volna, ha csak a kaszkadőröket említed neki, azzal max egy kellemetlen élménnyel gazdagodnak, hogy kiröhögik és elhajtják őket (hacsak nem mutatnak fel kellő mennyiségű összeget, de nem hinném, hogy milliomos csemetékről lenne szó).
2015. ápr. 15. 20:36
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Tudod mit mondott Paracelsus: kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben méreg. Szóval a lényeg a dozírozás. Azért kell az állatorvos.

Szerintem semmi rossz nincs abban, ha elvisznek egy szedált lovat bulizni. Nyilván a lónak ez kevésbé lesz maradandó élmény, mint a meghívottaknak, de belehalni azért nem fog. Történtek már ennél sokkal furcsább dolgok is lovakkal... most nem részletezem, akit érdekel, majd rákeres a neten.

2015. ápr. 16. 13:38
 16/18 anonim ***** válasza:
72%

Azért kis mennyiségben a nyugtató, az annyit ér ilyen helyzetben, hogy a ló még idegesebb lesz, felspannolja magát, durvább dolgokat tesz, mintha be se lőtték volna. Nagy mennyiségben meg nem azt mondtam, hogy ledől a lábáról, de simán dülöngélhet, borulhat is. Mellesleg ha egy leszedált ló fejét lefogod és nem tud felállni, akkor az azt jelenti, hogy a gyógyszer miatt koordinációs problémái vannak. Ha nincs begyógyszerezve, akkor rohadtul ülhetsz te a fején, az feláll, ha akar, a 600 kiló csakcsak dolgozik = nem biztos a mozgása, még akkor sem, ha ő kapálózik és fel akar állni. Nem azt mondtam, hogy bealszik, hanem hogy koordinációs problémái lesznek, ami éppúgy balesetveszélyes.

Aki szerint meg nincs semmi rossz abban, hogy egy állatot az emberi butaság miatt fölösleges gyógyszeres kezelésnek tesznek ki, mindemellett olyan ingereknek, amik miatt normális körülmények között szinte szívrohamot kapna, azt remélem elkapják majd az utcán, belenyomnak egy adag ketamint, aztán majd egy szép adottságú négerbácsi az ágyában a kimeneti nyílásán keresztül majd tesz róla, hogy ennek ellenére is emlékezetes maradjon számára az éjszaka és ne tudjon egy hónapig leülni! Az ilyen idióták ezt érdemlik, ha ennyire tartanak egy ugyanolyan életet, mint ami a sajátja! Sőt, ilyen megnyilvánulás után azt kell mondanom, a ló élete, lelki épsége többet ér, mint az ilyen elkorcsosult embereké! Undorítóak vagytok, komolyan mondom!

2015. ápr. 16. 13:58
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

Hát az tényleg elég érdekes elgondolás, hogy nincs abban semmi, ha egy kis buli kedvéért kap a ló egy adag nyugiszert, majdcsak túléli...

Mindig meg tudok lepődni, milyen felelős szakemberek tudnak ezen az oldalon véleményt nyilvánítani. De azt az állatorvost is megnézném, aki egy ilyen indokkal belő egy lovat.

2015. ápr. 16. 15:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Továbbra is csak gratulálni tudok a felfogásodhoz és a szakértelmedhez egyaránt! :) Valóban, egy benyugtatózott test (legyen az ló, kutya, macska, vagy akár ember) tényleg épp olyan koordináltan és pontosan tud mozogni, mintha semmi nem lenne. Valószínű humán és állatorvos is azért tilt a legkisebb bóditás utan is az evéstől, ivástól, mert az alakodat óvja, köze nem lehet ahhoz, hogy nemhogy a tanult mozgásaidat nem tudod a normális módon megvalósítani, hanem még a veleszületett nyelés közben megjelenő mozgások sem működnek normálisan. Tényleg, hát hogy is gondolhattam ekkora hülyeséget? :O Arról nem is beszélve, hogy megnézlek, ha egy gyógyszer, nyugtató, bódító nélküli lovat te erővel, az akarata nélkül leburítasz a lábáról, akármekkora hegyomlás ia vagy xD Már itt megbukott a sztorid, ha nem lennének koordinációs problémáid, a nőies idomaiddal nem igen tudod leburítani, bármennyire is elhízott vagy. Lefogni lefoghatod, de egy ereje teljében lévő, koordinációs problémáktól mentes lovat nem fogsz leteperni, max ha fájdalmat, sebesülést okozol neki. Igazi kis szakértője vagy a témának, látom :)

Igazad van, tényleg, semmi koordinácios probléma nincs, nyomják csak be a cuccot, vigyék partizni a lovat, de azért remélem inkább te kerülsz majd a menekülő állat alá, nem valami ártatlan kiscsaj vagy kissrác...

2015. ápr. 19. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!