Hogyan irányítsam a lovat? Mármint lábbal. Hogyan erősítsek combra? Nem megy a vágta és a tanügetés mindig kidob a nyereg hogyan csináljam hogy ne dobjon ki a nyereg?
Keress egy jó edzőt, mert vissza kéne rakni futószárra. Ehhez jól képzett ló, és szakértő edző kell - ha a mostani edződ ezt így elnézi, akkor valamelyik vásáron lőtte a papírját, hagyd ott, mert csak a pénzed dobálod ki az ablakon.
Amúgy ha ellazítod a csípőd. derekad, és lazán mész a lóval, a két ülőcsontocskád terhelve (tehát nem előredőlve a szeméremcsont felé, stb), akkor nem dob ki a nyereg. Felvételnél pedig nem szárral vesszük fel a lovat - a legtipikusabb az a jelenet, hogy a lovas beleáll a ló szájába, ezzel fájdalmat okoz a lónak, aki ez elől ösztönösen próbál elmenekülni => szalad ki a vakvilágból, a lovas meg még inkább csimpaszkodik bele, hogy álljon már meg. De ezekre is jó edző tud megtanítani.
A második válaszolóval értek egyet én is. Egyébként elképzelhető az is, hogy mindazok mellett, hogy még neked se megy annyira a lovaglás, a ló is rátehet egy lapáttal, ha félti a hátát és combból dolgozik - ezért kemény a háta, és durván, nagyokat dob rajtad, ha üget, így nehéz a tanügetés rajta. Ezt a problémát egy ügyes (gyakorlott) lovas meg tudja oldani alapos lovaglással, de egy kezdőnek nagyon meg tudja nehezíteni a lovaglást egy combból dolgozó ló. (És ebből következtetve, talán nem a legmegfelelőbb lovat kaptad)
Kicsit át kéne lovagolnia a jószágot az edződnek, bár abból kiindulva, hogy neked se siet túl nagy elánnal a segítségedre, ez valószínűleg nem a közeljövőben fog bekövetkezni. Szerintem is érdemes lenne kipróbálni egy másik lovardát.
Köszi a válaszokat mindenkinek. XD
Az új lovardán már gondolkottam.
Esetleg tudnátok nekem küldeni erősítő gyakorlatokat?
Lovardaváltást ajánlom neked, mert, ha nem tudsz biztosan ülni, akkor nem lenne szabad szabadon lovagolni. Na meg az sem ártana, ha valaki értelmesen és türelmesen és bemutatva elmagyarázná neked a ló irányítását.
Jó combizom erősítő a guggolás és a kitörés, törzsizmokat sem árt erősíteni, erre jó a most népszerű "planking".
Szia!Én egy könyvet ajánlanék,ami nagyon hasznos!!
Némethy Bertalan:Némethyi módszer!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!