úgy képzeld el h kifli alakba "meghajlik" a ló. A lovas csizmája köré hajlik , a kívánt hajlítási oldalra állítod,azaz arra néz,csizma a hevederen kissé nyom ,odazár és erre egy jól idomított ló meghajlik a lovas csizmája köré . ez a kiflialak .
Ami azt illeti egy hajlítás során egyáltalán nem kell C-be hajlítani egy lovat...
Az állítás a ló nyakára vonatkozik (tarkótól a marig), míg a hajlítás a teljes gerincoszlop menti meghajlításra (tarkótól gerincig). De a hajlítás mértéke nem mindig szélsőséges, és hajlítja C-be a lovat...
A jól idomított ló állításra hajlítással válaszol egyébként, és nagyátlagban elmondható, hogy a ló mindig hajlítva van valamelyik irányba (egyenesen is). Hogy pontosan hogyan, az a konkrét helyzettől, feladattól függ, így a végrehajtás módja is. Előfordulhat képzettebb lovon az is, hogy csizma egyáltalán nem kell, elégséges a testsúly jelzése is, stb.
Akkor most én is csomót keresek a kákán, okés? :D
A ló egyenesen nem kellene, hogy hajlítva legyen, pont az az egyenesre állítás és a hajlítások célja, oka, hogy egyenesen haladva a ló két patanyomon, íven haladva pedig az első patanyomokat követve haladjon.
A másik, hogy a ló fizikailag képtelen egyformán meghajolni tarkótól farokig, mert bordatájon nem hajlik.
Amúgy meg van a dolognak elmélete is, olyan sokféleképpen nem lehet kivitelezni egy hajlítást, hogy az ember ne azt válaszolja egy kérdésre, mint ami a könyvekben van. Aki szerint ezt gyakorlatban sem lehet bemutatni, az nem tudom, mit keres itt, mert ennyi erővel mindent csak a gyakorlatban lehetne bemutatni és a lókiképzés ezeréves irodalma totál felesleges. Aham.
Miért kellett lepontozni? Azért mert ti nem úgy csináljátok mint mi meg ben kell lepontozni
Első vagyok
63%-os, számodra egy hajlítás olyan nagy dolog, hogy ezzel már "dobálózni" lehet? :D
Ne aggódj, még pár év lovasiskolázás és neked is menni fog. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!