Szeretnék vásárolni egy shetlandi pónit,2-3 kecske gidát (ebből egy bak),2-3 bárányt (ebből egy kos). Tarthatom-e őket együtt, egy udvaron és egy istállóban?
Ad1, lovat egyedül nem tartunk!
Ad2, nem, egymásnak mennek. Nekem a póni leharapta a kecske fülét, pedig csak átszökött hozzá és összebalhéztak.
Lónak ló a társa, szóval legalább két póni legyen. Bár azt nem írtad, hogy van-e már egy, stb.
Egyébként úgy készülj, hogy tarthatod őket együtt, de ha bármi van, készen kell állnod rá, hogy akár azonnal el tudd őket különíteni. Nem példa nélküli, hogy a ló nekimegy a juhnak, vagy a kecskének, de arra is volt már példa, hogy a kecske öklelte fel a pónit, stb.
Azért azzal nagyon vigyázz, hogy ha kecske meg birka is kétnemű, ott van párzási időszak... Nekem egy kosom volt csak, de az rendesen fejelgetett... Jobb napjain ő volt a tündéri kis simogatós állatka, ha rájött az 5 perc, akkor kergetett mindenkit a kerítésre. És simán képes nagyobbra nőni, mint egy shetlandi, akár baj is lehet belőle. Kecskével így nem volt dolgom, de szerintem nem nagy a különbség.
Gondolom a kicsik miatt akarsz kétnemű állatokat, de én azért ezt meggondolnám. Egy birkának egy báránya születik (nagyritkán összejön a 2 vagy a 3, de nálunk sok ikerbárányból csak 1 maradt meg), évente 1, 2 bárány, bevételt igazából nem hoz, merthogy azért a befektetett pénzt is hozzá kell számolni... Inkább vigyél 2-3 jerkét, ugyanígy a kecskéknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!