Mire való a "soring"? És miért használják?
Ahogy nézem az első két lábát magasító valami lehet ez a soring,vagy mi.
Gondolom egyszerű emberi hóbort és őrület,hogy ezzel még jobban kihangsúlyozzák ennek a fajtának a különleges jármódját(kicsit engem a pasokra emlékeztet)csak a show kedvéért.
Az viszont már más tészta, hogy ez valóban nagyon kellemetlen lehet a lónak(szvsz szerintem elég idiótán is fest,de mit mondjak? Amerika....)
Időközben megtaláltam a kérdésedre a leginkább válaszoló videót-némi angol szükséges:
Ez egy egyfajta nehezék, valahol olvastam is, hogy micsoda hatalmas súlyokat raknak rájuk. Amitől kifejezettebbé válik a lábuk mozgása.
A legtöbb államban egyébként tiltott Amerikában is. Viszont ennek is ugyanúgy megvan a "vonzóereje" sajnos sok ember számára és amíg valakinek pénze van belőle...sosem lesz vége. Kb. mint a kakas vagy a kutya viadalok.
Ugyan annyira nem vagyok otthon ebben a témában, de a Heartland c. sorozatnak van egy része, ami erről szól (7. é. 12. r.). Úgy rémlik, ott bővebben is kifejtik.
Valahogy ez úgy működhet,hogy azért kapja így a lábát a levegőbe-az amúgy is különleges jármódú lófajta-hogy amikor talajt fog,fáj neki(patacsontig vert szögek tömkelege,plusz a tartó csat vagy lánc.
Szerintem szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!