Appaloosa vagy Quarter horse, Paint Horse?
Akárhány appaloosa-t ismertem meg életem során,mondhatom,nagyon intelligensek..mellesleg nagyon barátságos alapjába véve a fajta.Sörényük és farkuk viszonyt vagy túl sok van,vagy szinte nincs is,szóval úgy válassz lovat.. :)
Egyetlen egy izgő-mozgó volt,de az is csak tréning kérdése,a többi mind halál nyugis volt,mikor megvolt az alap képzésük a nyereg alatt már vágtáztunk rajtuk kötőfékkel,minden rosszindulat nélkül. :)
Szóval én az appaloosákat is ajánlom,de igazi weszkós lovat akarsz,akkor quarter.
Habár a painteket nem ismerem,de őket aktívabb fajtának tudom elképzelni.
A paint horse nem kifejezetten western ló??? Jó ég. A Paint horse a quarter horse speciális színváltozata. 1965-től váltak külön. Így aztán a QH sem igazi western fajta a te analógiádban.
Én csak most ismerkedem a westernnel, mert a lovam áthoztam egy western lovardába. Itt túlnyomórészt QH-ok vannak meg egy appaloosa. Az itteniek elmondása szerint (magam még nem próbáltam) mind végtelen jószándékú, intelligens ló. A western fajtáknál ez elvárás is. Nem lehet ideges, ijedező, mondjuk ez érthető is, hisz marhákkal foglalkoznak, foglalkoztak.
Szerintem bármelyik jó lehet. Amit említettek, hogy vannak angol telivérrel cseppvérkeresztezett QH-ok, hogy reining-re alkalmasabbak legyenek, de azok kicsit bolondok is állítólag.
Amelyik lovat én lovagolok most az egy Angol telivér x QH és valóban kicsit bolond, de a képességei nagyon jók, így arra is gondoltam, hogy appendixet veszek.
Ui.: Paint Horse= színre tenyésztett QH, szóval elég western fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!