Osztályban lovagláskor a patanyom figurák végrehajtatásakor mik a gyakran előforduló hibák a lovasok részéről, és hogyan javíttassuk ki őket?
Átló váltásnál gyakran a sarokból fordulnak es nem a hosszu falról.
meg gyakori az is hogy nagykoron nincs meg a belső állítás. Meg ugy alapjában a pályán kifele vannak állít a a lovak.
a helyes labra ülés ugetesnel is az is gyakori hiba.
nekem meg regebben a 3 ivu kigyovonalnal volt néha gondom hogy mikor kell árulni helyes labra.
(én nem vagyok edző, de nalam ezek voltak meg meg akiket latok néha nalukis kb ezek a hibák.)
Sok helyen meg csak azt tanítják meg, hogy ülj helyes lábra, meg nyomd le a sarkad, másra nem is figyelnek. Pedig helyes ülésnél nem kell lenyomni a sarkad, mert magától jó pozícióba kerül.
Egyébként igen, pl. átlóvonalon egy lóhossznyit előre, utána kezdődik az átló, és a másik hosszúfalra érkezünk, ahol még egy lóhossznyit megtehetünk, mire kiérünk a rövidfalra.
Mondjuk én ilyen messzire se mennék, leggyakoribb hibák közt megtaláljuk az üléshibákat, a nem megfelelő szárkezelést, a hibás testsúly és csizmasegítségeket, a helytelen követési távot, hogy sokszor ötletük sincs, melyik kezek találkoznak, vagy kinek van elsőbbsége a külső patanyomon (az osztálynak alapesetben mindig elsőbbsége van, függetlenül attól, hogy a másik lovas magasabb jármódban van, kivéve, ha az előre szól, hogy helyet kér kívül), a lovak gyakran rosszul vannak állítva/hajlítva, de van, hogy elbújnak a szár elől, aminek a kezelését nem tanítják meg nekik, stb-stb...
Van, ahol még azt se nézik, hogy ne mindig ugyanaz legyen az éllovas (akár lovas, akár ló esetében), és így a legtöbb ember csak utazik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!