Ha a szárat a nagykarikába csatolod,kb. mint egy csikózabla.
Dupla szárral,vagy összekötővel van értelme,ilyenkor erősebb mint a csikózabla.
Nagykantárra szokás tenni.
KEmény szájú lovakra mennek rá vele az olyanok,akik nem hajlandóak visszalépni egy szintet a lóval,és puhítani a száját.
2015. márc. 9. 14:18
3/9 anonim válasza:
Nagykantárra nem szokás tenni...kb soha.
A két kis lyukba kell fűzni a szíjat, aminek az egyik végét a szárba csatolod, a másik pedig a pofaszíjat helyettesíti, így helyez nyomást a tarkóra: [link]
Mellé még fel lehet tenni egy pár szárat csikószárnak, vagy összekötővel használni, vagy akár egyetlen szárral.
2015. márc. 9. 15:41
4/9 anonim válasza:
Kvázi olyan mint egy átlagos csikózabla. A két kis karikát, vagy úgy használod, mint az előző írta vagy orrszíját/állszíjat lehet bele fűzni...
2015. márc. 9. 19:08
5/9 anonim válasza:
A harmadik válasz a helyes.
Nagykantáron ilyen zablatípus nem is megengedett amúgy tudtommal, ott feszítőzabla van lánccal és sima alátétzabla (csikózabla).
Egyébként westernben láttam még, átmenetként a csikó és a feszítőzabla között, fiatalabb lovaknál.
2015. márc. 9. 19:37
6/9 anonim válasza:
En ugy latom, hogy a ket kis lyuk a zablakarikan nem meroleges a lo pfajara, tehat nem lehet belefuzni a "mosolyogtato szijat" (mi igy hivjuk, nem tudom ismeros-e igy valakinek). A felso lyukba kell csatolni a pofaszijat, az alsoba a kantarszijat. A zablakarika huzas hatasara elforog, hatasba helyezven a felso lyukba csatolt pofaszijat (-> tarkoszijat). Mechanikajat tekintve egyebkent majdnem ugyan az, mint a mosolyogtatonak, csak itt a pofajszij (-> tarkoszij) hossza fix. Ha nem ertheto, mellekelek kepet.
2015. márc. 10. 06:14
7/9 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam hogy ebbe nem kell szíj csak biztos akartam lenni abban hogy tenyleg szíj nelkul kell-e hasznalni.
2015. márc. 10. 18:10
8/9 A kérdező kommentje:
Képet azért tudnál küldeni?
2015. márc. 10. 18:15
9/9 anonim válasza:
[link] erről beszél, de ez teljesen más zablatípus, ez a gag zabla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!