Mennyi ideig voltatok futószáron?
Milyen 2 pontos?
Óraszámra nem tudom megmondani, de néhány hónapig. De ritkán is volt esélyem lovagolni. :( Aztán meg egyre gyakrabban vagy 5 évig, aztán már egyáltalán nem... kb 3 éve nem is ültem lovon. :(
De akárhogyan is kerültem lóra, futószár nélkül, vagy futószárral, ügetve, vagy már érezve a vágtát, nagyon élveztem! Szerencsés vagy még heti egy órával is. :)
Egyébként sok mindentől függ ez a futószár dolog.
És mikor elkezdtem, egy ideig futószáron voltam, aztán bent a karámban szabadon, de még csak ügetve, mindenféle feladatokat végrehajtva, aztán, amikor jött a vágta, újra futószár egy ideig.
Istenkém, de jó is volt!
Off: Kedves előző. A 2pontos màsnévben könnyített ülés ,tehát "felállsz" a nyeregben.
On:
És kb. 3-3,5 hónapig voltam futószáron. Futószáron kezdtük tanultuk a szárfogást is mielőtt szabadon mentem volna.
Én olyan helyen "tanultam", ahol kb. 2 alkalom után levettek. Persze akkor tökre örültem, hogy mekkora jó, már egyedül megyek.
Most visszatekintve bár futószáron maradtam volna még jó ideig. Úgyhogy ha van lehetőséged minőségi futószáras oktatást venni, akkor én a helyedben minél tovább kihasználnám a lehetőséget. Lovagolhatsz még szabadon eleget, és sokkal jobb úgy, ha már van egy bombabiztos ülésed :)
Amúgy meg a profik is vissza-vissza ülnek időnként (jobb esetben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!