Mennyi ideig voltatok futószáron?
Olyan válaszok, hogy "2 alkalom" meg "30 perc" nem igazán érdekelnek. Szerintem a biztos, helyes ülést nem lehet ennyi idő alatt elérni (cáfoljátok meg, ha nem így van). Úgyhogy főleg annak a tapasztalata érdekel, akinek tutibiztos ülése lett:)
Valaki nyugtasson meg, hogy a jó eredményhez idő kell!
Na most lefújozhatsz, de én sohasem voltam futószáron. Saját lovam volt, nyergem sem volt hozzá, sem kengyel, csak kantár(hámos paci volt)
Felpattantam a hátára, és igyekeztem nem leesni. Azóta már vágtáztam, árkot ugrattam vele, soha nem estem le. Nem tudom hogy helyesen ülök-e, de én jól érzem magam igy is.
Omg... Ahogy olvasgatom a válaszokat, egyre bénábbnak érzem magam...
9 évesen kezdtem lovagolni, egy.. Hmm.. Nem túl profi helyen, hogy finoman fogalmazzak, és az első évben kétszer váltottam lovardát. Összesen kb. 1-1,5 évig futószáraztam, ami nem kevés idő, de az ülésemmel azóta sincs baj.
5 éve lovagolok, végre sikerült jó lovardát találnom, ahol, ha az oktató nem is, de a lovak szuperek. És szerintem kellett az a futószáron eltöltött idő, szinte tökéletes a tartásom, inkább a technikámmal és a segítségekkel van baj, de az se lyan durva. :) Te mióta futószárazol?
#8-asnak
Sohasem láttál lovagolni, miből gondolod? Szerinted, a mongolokat, hunokat, avarokat stb. futószáraztatták gyerekkorukban, vagy egyszerüen csak rátették őket a lóra 2 éves korukban, és megtanultak maguktól lovagolni?
Nem mondom hogy tökéletes a lovastudásom, sőőt, rengeteget kell még tanulnom, viszont figyelembe véve hogy soha senki nem tanitott, még soha nem estem le, pedig vágtából ugrottam árkot, elragadott a sárló kanca és bokrok közé vágtatott velem-de végül sikerült megfékeznem- nem olyan rossz szerintem.
Ne érts félre, egyetértek hogy jó hogy az ember futószáron kezdi, és megtanitják neki hogy helyes, de szerintem egy idő után magadtól is rájössz. Csak kicsit hosszabb idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!