Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen árkategóriában mozognak...

Milyen árkategóriában mozognak az ugrólovak vétele?

Figyelt kérdés
2015. febr. 10. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Mllios összegben. Ugy a legtöbb amit látok es 150cm is tud ugrani az 4-5 millió ft korul van az eladási ara.

de milyen ugróló?

milyen menesbol , tenyészetből szarmazo?

2015. febr. 10. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szintű lovat, akarsz milyen felmenőkkel, mennyi időst stb. Egyik ismerősömék 400.000-ért vettek egy olyan lovat ami még csak most kezdte az ugrás, másik ismerősömék 850.000-ért olyat ami B1-ben versenyzett. De a ló vásárlásnál, nem csak az ugrólovaknál, minden szakágban, a határ a csillagos ég. Egy tényleg jól képzett, egészséges, pedigrés lovat aligha kaphatsz 1-2-3 milliónál olcsóbban...
2015. febr. 10. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Milyen szinten szeretnél ugratni? Tapasztalt, jó származású versenyző lovak olyan 2-3 millió körül vannak, persze ki lehet fogni olcsóbban is, de szerencse is kel hozzá.

A "látott már akadályt" lovak olyan 7-800 ezertől indulnak, de ugye ez lutri, mert lehet, hogy a méteres pályán szépen megy, de nagyobb magasságon már nem.

Ha ezen töröd a fejed, akkor gondolom van edződ, akinek van egy kis rálátása is a dologra, ő tud neked ebben segíteni.

2015. febr. 10. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel anonim oldal, ezért leírom a saját tapasztalataimat.

Az első lovamat 7 éve kaptam (azóta is megvan), akkor B2-ben versenyzett, 850 ezerért. Akkor kezdtem még csak ugrani tanulni, meg sokáig csak hobbi szinten, így csak 2 éve kezdtünk el versenyezni. Most B3-ban megyünk, és nagyobb kategóriára is esélyes. Óriási szerencse volt, valószínűleg kellett nekik gyorsan a pénz. Jó felmenői vannak (pl. Vadrózsa, aki Olimpián is részt vett), gyönyörű kanca, szóval mára már megsokszorozta az árát.

Második lovamat egy éve kaptam. 7-8 ezer euró volt (már nem emlékszem, végül mennyi lett, "ajándékba" kaptam), még csikó. Most készülünk az A1-re, nagyon erős, a múltkor edzésen 160-nak fölé ugrott.

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ilyen "potom" árakért jó lovaim vannak, de a piac 90%-a jóval magasabban tartja az árakat. Gyakran mondják, hogy milyen drága ez meg az a ló, de ha jól megfigyeled, akkor sajnos tényleg ki kell fizetni az árukat.

2015. febr. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!