Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 12 éves vagyok és most szeretn...

12 éves vagyok és most szeretnénk lovat venni. A jelölt 2 éves quarter horse. Az a kérdés hogy szerintetek betudnám e lovagolni? Jól lovaglok

Figyelt kérdés
2015. febr. 4. 19:21
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Az utolsó komment nagyon hasznos volt! KÖSZÖNÖM ezeknek mindíg van értelme!
2015. febr. 4. 20:07
 12/34 A kérdező kommentje:
Az hogy hozzán szokik
2015. febr. 4. 20:08
 13/34 A kérdező kommentje:
Az hogy hozzám szokik
2015. febr. 4. 20:09
 14/34 anonim ***** válasza:

Mert szerinted a 6 éves ló nem szokik hozzád, és örökké egy idegennek fog tekinteni...?

Ne vegyél 2 éves lovat. Neki is szörnyű lesz az élete, és te sem bírnád sokáig.

2015. febr. 4. 20:15
 15/34 A kérdező kommentje:
Ok kösz a tippet
2015. febr. 4. 20:18
 16/34 anonim ***** válasza:
89%

Légyszi ne Figyelj én nem szeretnek gonosz lenni veled es nagyon sajnálom ha az első kommentekben durva voltam egyaltalan nem szokásom . Tenyleg neked szeretnek segiteni hogy be legyél csalódott es elkeseredett mikor kudarcba fulladtok... 😢 de egy 6 éves lo olyan szinten jol hozzad tud szokni hogy ugy kovet mitha az árnyékod lenne. 😊 Ez jo érzés. Es azert meg egy 6 éves lo se 100% os rajta is kell meg csiszolni 😉

de tenyleg jobban Megéri es első lovat nagyon nem ajánlott magadnak belovagolni . Én elhiszem hogy jófej es normális (nem profi) nayabol biztonságosan lovagló lovas vagy de be vegyetek kettő evest. Hidd sl egy 5-6 évessel meg jobbnak is meglesztek egymással. Amugy meg egy 20 éves lo is ugy tud rakazkodni új gazdájához hogy csak na. 😊

2015. febr. 4. 20:24
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
12. ilyen kérdés után is az a válasz h tizenévesen pár éves lovacskázás után nem leszel belovagló.
2015. febr. 4. 20:38
 18/34 anonim ***** válasza:
12 évesen nem fogsz egyedül belovagolni egy 2 évest. Ráadás 2 évest nem lehet.4 éves lovat törhetsz be kb... Nézz egy betörött, 8 éves ló után inkább. Most még a sülyod sem elég hogy betörj egy lovat, és egyedül senki nem szokott törni. Szerintem hagyj fel ezzel. Ez teljeséggel lehetetlen.
2015. febr. 5. 11:14
 19/34 anonim ***** válasza:

Úgy írom, hogy ismerek olyat (és nap mint nap látom)

aki 10-12 éve lovagol, rengeteg problémás ló ment át a kezei között

most egy 4 évessel küzd, mert hiába van "belovagolva", mindenhez szoktatni kell ami új lehet számára

bemennek a fedelesbe, és 20-30 percig bakol, ágaskodik (eleinte egy órán át csinálta)

egy két éves ló ettől ezerszer nehezebb eset lehet, főleg, ha nem vagy elég határozott. ha kihívást akarsz, tudok én neked lovat is ajánlani, aki még a szakághoz is passzolna, van benne rendesen....

a hozzászokás miatt meg ne aggódj, még egy 11-12 éves ló is képes "hozzád szokni" ha foglalkozol vele

hát még egy 6 éves... annál lejjebb szerintem ne menj, és nem csak a korodból kifolyólag.

2015. febr. 5. 12:29
 20/34 anonim ***** válasza:
Az, hogy tizenkét éves vagy az nem baj. Hogy jól lovagolsz, az természetes!!!!! Legalábbis számodra, vagy azt hiszed! Ezen az oldalon még nem olvastam olyan, hogy szeretek, de nem tudok lovagolni. Hány lovat lovagoltál a hosszú pályafutásod alatt? Kötözködsz azokkal, akik azt írják, hogy nem tudod egyedül belovagolni. Nem tudod egyedül belovagolni, hogy miért, mert nem értesz hozzá, fizikailag, és szellemileg is képtelen vagy rá! Ne kötözködj tovább, mert teljesen értelmetlen dolog, érts egyet azokkal, akik azt írták, hogy egyedül nem tudod belovagolni. Nagyon tetszik a kérdésed "szerintetek betudnám e lovagolni?" Nem igazán értem a kérdésedet. Miért szerintünk, ezt neked kell eldönteni, hogy be tudod-e lovagolni, vagy csak vitatkozni akarsz? Az önbizalmad nagyobb, mint a szakmai tudásod, egyébként nem tudod belovagolni, ha egy keveset értenél a lóhoz, két éves csikót nem akarnál belovagolni! Ne próbálj megcáfolni, mert teljesen értelmetlen. Aki ért a belovagláshoz(nem őt éves szakmai tapasztalat- egyébként mit jelent az öt éve lovagolok:hetente egy óra, vagy naponta két-három óra), ő is segítséggel csinálja, de nem kérdez, és nem foglalkozik mások véleményével! Egyébként roppant egyszerű a belovaglás, csak annyit kell tudni, hogy mit akarok elérni, és azt, hogy tudom megoldani? Erre biztos, hogy képes vagy? Ha ezt eldöntötted, nyugodtan vágj bele a belovaglásba, ne foglalkozz a sok dilettánssal, akik a saját érdekedben le akarnak beszélni, arról, hogy a jó tanácsok ellenére hülyeséget kövess el!Biztos, hogy be tudod lovagolni a kétéves csikót, de én a helyedben meg sem próbálnám !!!!!
2015. febr. 5. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!