12 éves vagyok és most szeretnénk lovat venni. A jelölt 2 éves quarter horse. Az a kérdés hogy szerintetek betudnám e lovagolni? Jól lovaglok
Mert szerinted a 6 éves ló nem szokik hozzád, és örökké egy idegennek fog tekinteni...?
Ne vegyél 2 éves lovat. Neki is szörnyű lesz az élete, és te sem bírnád sokáig.
Légyszi ne Figyelj én nem szeretnek gonosz lenni veled es nagyon sajnálom ha az első kommentekben durva voltam egyaltalan nem szokásom . Tenyleg neked szeretnek segiteni hogy be legyél csalódott es elkeseredett mikor kudarcba fulladtok... 😢 de egy 6 éves lo olyan szinten jol hozzad tud szokni hogy ugy kovet mitha az árnyékod lenne. 😊 Ez jo érzés. Es azert meg egy 6 éves lo se 100% os rajta is kell meg csiszolni 😉
de tenyleg jobban Megéri es első lovat nagyon nem ajánlott magadnak belovagolni . Én elhiszem hogy jófej es normális (nem profi) nayabol biztonságosan lovagló lovas vagy de be vegyetek kettő evest. Hidd sl egy 5-6 évessel meg jobbnak is meglesztek egymással. Amugy meg egy 20 éves lo is ugy tud rakazkodni új gazdájához hogy csak na. 😊
Úgy írom, hogy ismerek olyat (és nap mint nap látom)
aki 10-12 éve lovagol, rengeteg problémás ló ment át a kezei között
most egy 4 évessel küzd, mert hiába van "belovagolva", mindenhez szoktatni kell ami új lehet számára
bemennek a fedelesbe, és 20-30 percig bakol, ágaskodik (eleinte egy órán át csinálta)
egy két éves ló ettől ezerszer nehezebb eset lehet, főleg, ha nem vagy elég határozott. ha kihívást akarsz, tudok én neked lovat is ajánlani, aki még a szakághoz is passzolna, van benne rendesen....
a hozzászokás miatt meg ne aggódj, még egy 11-12 éves ló is képes "hozzád szokni" ha foglalkozol vele
hát még egy 6 éves... annál lejjebb szerintem ne menj, és nem csak a korodból kifolyólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!