Most Megpróbálom érthetően leirni. Bocsi ha nem lesz 100% -os.
az a lényt hogy a lo gyorsan Menjen josszuakat lepjen. De ha nem akarod hogy "szetfollyon" a lo akkor a szárat Tartsd meg es csizmával meg folyton "rugdosd" az oldalát.
ez ugetésnél a legkönnyebb . Vágtánal nagyobb koncentralast igényel. De ugy néz ki kívülről hogy van egy lovad aki nyujtottan lep es mégsincs szetfolyva, szetbyulva. Hanem tmegis ugymond összeszedett SS tömör de gyors es a léptei nyújtottak.
(Basszus első, ne haragudj, de te olyan szinten nem értesz a lovakhoz, lovagláshoz, hogy az már fáj! Nem gondolom, hogy egy ilyen szintű kérdéshez, akárcsak elméleti síkon is, érdemes lenne tanácsokat osztogatnod...)
Nyújtás közel sem arról szól, hogy a lovat a megtartó kézbe "rugdosással" belehajszoljuk. Ugyan mi csak a fokozást, rövidítést szoktuk gyakorolni, de amennyire tudom, a nyújtást úgy a legkönnyebb tanítani (ügetésben), hogy egy korrektül, röviden kilovagolt sarokból a hosszú falon/átlón könnyítve, a ló sarokban végzett súlypont alá lépését mintegy továbblendítve, fokozott előrehajtás mellett, a szárakon finoman engedve (hogy a ló a nyakát, fejét kissé előrébb nyújthassa), valamivel később ülsz le, amivel megkönnyíted a ló dolgát, hogy a lépéseit megnyújthassa. Közben nagyon finoman korrigálni az elejét, hogy ne siessen el és arra gondolni (ezt asszem Nuno Oliveira írta, de nem vagyok benne biztos), hogy ne kerüljön kontrollon kívül a ló, érezni kell, hogy ezt az energiát bármikor fel tudod venni és rövidíteni az ügetést. (Tehát semmiképp sem hajszolás, rohanás, hanem technika kérdése. És ez egy hosszú folyamat, még akkor is, ha a ló megfelelően elő van készítve.)
Nem emlékszem, hogy olyat írtam volna. Az első meg azt írta, hogy tartsd meg és rugdosd...
A keret csak úgy tud tágulni, ha enged a kéz. Valamennyit feltétlenül engedni kell, még ha csak kétujjnyit is.
köszönöm a válaszokat :)
szóval ezt inkább egy igazán hozzáértő, tapasztalt lovas tanítsa meg a lónak, ugye?
Hat minden lo tud nyújtottak lepni,meg totyorigve csak nem ugyanolyan szintem,más egy friz,meg egy andaluz mintha pl egy sima hobbiloval próbálkozol. De ha kihozod belole a maximumot akkor az mar nagyon gyonyoru eredmény !
sok sikeert!!!😉😃😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!