Hogyan tudom a lovamnak megtanitani hogy reagáljon a lábsegitsegekre (forduljon)?
Sehogy. Pláne nem úgy, ahogy az első írta.
EDZŐŐŐŐŐŐŐ!!!!
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Jaj nem fogok mindenért edzőt hívni, pláne nem a kertbe.
...Előző, te úgy tanultál meg lovagolni, hogy vettél egy lovat, nem tudtál fordulatokat se meglovagolni, és nem volt melletted se szakirodalom, se edző, hanem majd max ha nagyon életveszély a helyzet, akkor arra gondolsz, hogy vagy te csinálsz rosszul valamit, vagy szar a ló?
Mert kísérletezni lehet, de a legalapabb dolgokat nem lehet megkerülni, ez ilyen. Mert persze, ha nem megy neki a piaffe-passzázs átmenet, vagy a redopp, akkor van ez így, nem kell erőltetni...
Mert tapasztalatom szerint ez az esetek döntő hányadában egyszerűen nem megy egyedül, kész. Nem elhet könyvből lovagolni. És igen, ilyenkor jön egy ponton, hogy "szar a ló", vagy, hogy tegyünk rá veirotert, feszítőzablát, valamit, és majd biztosan jobb lesz. Ha úgyse megy, akkor "makacs, önfejű és nehezen lovagolható", vagy "túl domináns". És igen, persze, hogy nem a lóban van az alapvető hiba.
Lehet, te azt látod magad körül, hogy aki könyvből lovagol, annak a lova holnapra kész Totias lesz, én sajnos inkább durva dolgokat látok ebből... Aminek szélsőséges esetben vágó a vée, mert a ló egyk ezelhetetlen, agresszív fenevad, és szánt szándékkal meg akarja ölni a gazdáját.
Nyilván.
(és igen, zárójelben azért meg kell említeni, hogy ezért kell JÓ edző, mert látok én itt olyat is, akire a lovam trágyázását se bíznám, nem, hogy még egy gyerek, vagy akár kezdő felnőtt tanítását).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!