Leestem és megijedtem. Azóta nem merek vágtázni vele. Mit tegyek?
nem tudsz megkérni valakit, hogy üljön fel rá? ha látod, hogy nem csinál semmit vágtában más alatt, akkor már te is fel mersz majd ülni.
és amúgy szeptember óta nem voltál vele terepen, csak bent lovagoltad? mert akkor nem csoda, ha hisztizik... vagy kimész lépés-ügetés terepre?
16 éves kanca. Próbáltam más lovassal is és hol csinálja hol nem. Terepen még soha nem voltak/ voltam vele.
A suttogó módszert kifejtenéd.? :)
hát pedig nagyon kéne járni vele terepre is... ez fontos és összefüggésben van a benti hisztizéssel is. Ha bakol és 4 lábasokat ugrik, akkor az konkrétan arra irányul, hogy lerakjon téged. Azt kéne elérni, hogy ne akarjon lerakni, ehhez pedig olyan munkát kell adni neki, amit élvez. De a változatos pályamunka is befejelteti a lovat egy idő után, néha (minimum heti 1x) kell menni terepre, ahol tud menni egyenesen, nézelődik, stb.
Az a baj, hogy ez egy ördög kör. Félsz vele vágtázni, ezért sose tudja kiereszteni a fáradt gőzt, ami egyre csak gyűlik benne, ezért még bunkóbb lesz, te meg még kevésbé mersz majd vele menni, aztán a végén már ügetni se mersz majd, aztán már fel se mersz ülni.
Ha van lehetőséged más lovon ülni és van valaki, aki kimenne a tiéddel, akkor lehet, hogy visszanyernéd az önbizalmad és ha látnád, hogy a lovad is jól érzi magát és felszabadult, akkor szívesebben ülsz vissza rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!