Mennyi ideig bírtok, szoktatok vágtázni?
Szerintem nem jó ötlet.
Nemtom, hogy meddig, még nem számoltam.
Elég hülye ötlet lovaglás közben állítgatni a kengyelt, hogy "Jaj, most ügetek, most hosszabb kell, most vágtázok, most átállítom, aztán vissza"...
Nem tudom meddig bírom, normális, érdemi munkát végzek, és az nem abból áll, hogy vágtázok körbe-körbe ameddig csak bírok..
Ha terepre mész, csatolhatsz rövidebbet, mint idomításhoz bár én nem igen szoktam. Lovaglás közben állítgani pedig...? Nem is értem.
Pályán annyit és úgy vágtázunk, ahogy azt a ló aktuális állapota és a finomítani való feladat igényli, terepen pedig amennyi jólesik.
Ha konkrét vágtaedzésről van szó, esetleg csatolhatsz rövidebbet, de fölöslegesnek érzem.
Az pedig, hogy mennyit mégy egy lóval vágtában egyszerre, meghatározza a ló kora, erőnléti állapota, képzettsége. Távlovaglásban amikor versenyeztem, több tíz kilométert vágtáztak az arabjaim egyhuzamban versenyeken, illetve a felkészülési szakaszban is voltak olyan vágtanapok, amikor alacsony irammal, de hosszan galoppoztunk. A military lovaimnak is van kifejezett vágtaedzése, de egy-egy vágtaszakasz náluk csak pár kilométer, igaz, sokszor magasabb irammal is edzünk. Ezeket a dolgokat ilyen röviden összefoglalni nem lehet, hiszen mindig nagyon sok tényező befolyásolja, mit lehet a lóval menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!