Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi a nyerged értéke a...

Mennyi a nyerged értéke a lovad értékéhez képest?

Figyelt kérdés

Csak a kíváncsiság hajt, mivel gondolom általában olcsóbb lovakhoz szoktak olcsóbb nyerget venni, gyanítom a 180.000-es ló mellé nem vesznek egy 800.000-es prestiget, se fordítva, a 2 milliós lóra se raknak egy 35.000-es nortont.

Te mennyiért vetted a lovad és mennyiért a nyergét? Nem kell konkrét összeget írni, elég ha azt írod, hogy hány százaléka volt a nyereg ára a ló árának.

Nekem valaki azt mondta, hogy annyit kell költeni a nyeregre, mint a lóra...

Az én nyergem a lovam árának kb 25 % volt.

2015. jan. 28. 17:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én olyat nem mondtam, hogy a levedlett használt nyereg gagyi, nem tudom, ezt miből sikerült kiolvasnod, mert én a használt nyergekben hiszek. Az új nem igazán éri meg. De az, hogy új vagy használt, nem határozza meg a minőségét, de nyilván az árnak van hozzá némi köze (pl. 30 ezerért nem lehet minőséget vásárolni, a jó használt nyeregnek is van ára).
2015. jan. 29. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, nincs igazad. A jó használt nyerget is meg lehet venni olcsón. 25 volt az alig használt Daslö-m, kifejezetten szeretem a márkát, tartós, jó darabok. Nemrég vettem egy Kieffert, abszolút csak használatból eredő kopásokkal, amúgy kifogástalan állapotban, nem fizettem érte 20 ezret. Egyrégebbi, strapabíró stübim is van, odaadtam apukámnak, mert nekem nagy, azt is harminc alatt vettem. Szóval hülyeség, hogy jó nyereg nincs olcsón, mert van. Csak fel kell kutatni.
2015. jan. 29. 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerencséd és talán jó kapcsolataid is voltak. Én is vettem már újszerű jó márkásjú nyerget a használt árának a feléért.

De azért nem hiszem, hogy egy x és egy 5x értékű (tehát nem árú!) nyereg között ne lenne minőségbeli különbség.

2015. jan. 29. 15:43
 14/15 A kérdező kommentje:

De biztos van különbség, de ha megfelel az x értékű, mert az is pont jó a lóra, nem töri, kényelmes neki, meg neked is, akkor meglel, nincs szükség 5x értékűre, főleg hobbi szinten.

Tudom, hogy nem teljesen passzoló hasonlat, de nyilván mindenki szívesebben vezetne egy x5-ös bmw-t, akár csak arra a 2 km-re, hogy kijárjon a lovához, de ha csak egy 20 éves opel corsára telik, az is megteszi, ugyanúgy kivisz, nem hagy cserben, van rá műszaki, akkor az is jó, nyilván nem olyan kényelmes, meg nem olyan a vezetési élmény, de az is megteszi, arra futotta.

Egyébként elmesélném, hogy vettem én prestige nyerget nagyon csúnya ülésbőrrel Németországból 110 euróért és 20.000 ft ráköltésével hogy lett nagyon szép prestige nyergem, de mondjuk 5x értéke annak sem volt... Bár az értéke annak se 50.000 volt, mert 120-ért simán el lehetett volna adni.

2015. jan. 30. 12:34
 15/15 anonim ***** válasza:

A noname nyergek között is akad jó, meg kell nézni, észre kell venni, melyiket érdemes megvenni. Van nekem Nagylovasban 10 éve vásárolt noname univ nyergem, lovagoltatásra használjuk, a tanulók szeretik és a 10 év alatt még egyszer se törtem fel vele lovat. Még mindig ép rajta mindenütt a bőr, még mindig jók a felrántók, nincs gond vele. De láttam már olyan noname nyerget is, amelyiket bottal se piszkálnám meg.... Tudni kell jól választani, nem mindig csak a márkás lehet jó.

Versenyzőként én is márkás nyergeket használok, de tartom magam ahhoz, hogy hobbira egy noname is tökéletes választás lehet, csak tényleg jól kell kiválasztani.

Néha kicsit úgy érzem, hogy átesünk a ló túlsó oldalára újabban felszerelés kérdésében. Most már ha valaki heti kétszer lovagol és nem márkás nyeregben teszi, le van ordítva a feje. Nem érzem helyesnek ezt a hozzáállást. Annyira fekete-fehér már ez a dolog, ha márkás nyerged van akkor oké vagy, ha márkátlan akkor hülye. Középút nincs. Hova jutunk így? Egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy ha nem fajtatiszta, nyereghelyen bélyegzett lovunk van, akkor már az nem is ló?

Azt még egyébként elmondom, a márkátlan nyergek védelmében: ha nem lenne sem a Daslöm, sem a Wintecem, csak a Stübim meg a lovagoltatós noname nyereg, én az utóbbiban lovagolnék. Mert nekem és a lovamnak is az sokkal jobban passzol.

2015. jan. 30. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!