Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi a nyerged értéke a...

Mennyi a nyerged értéke a lovad értékéhez képest?

Figyelt kérdés

Csak a kíváncsiság hajt, mivel gondolom általában olcsóbb lovakhoz szoktak olcsóbb nyerget venni, gyanítom a 180.000-es ló mellé nem vesznek egy 800.000-es prestiget, se fordítva, a 2 milliós lóra se raknak egy 35.000-es nortont.

Te mennyiért vetted a lovad és mennyiért a nyergét? Nem kell konkrét összeget írni, elég ha azt írod, hogy hány százaléka volt a nyereg ára a ló árának.

Nekem valaki azt mondta, hogy annyit kell költeni a nyeregre, mint a lóra...

Az én nyergem a lovam árának kb 25 % volt.

2015. jan. 28. 17:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én a lovamat 500 ezer körül vettem....sőt talán többért, és egy jó díjugrató nyerget vettem 300 ezer körül... nagyon szeretem :) Szerintem ha olcsó lovad is van, akkoris jobb ha jó a nyerged, mert nem jó ha neked kénelmetlen, vagy neki...
2015. jan. 28. 17:47
 2/15 anonim ***** válasza:

Az enyém fele annyi, mint amennyibe a ló került, volt, hogy elértük az árának a 75%-át is.

Tőlünk nyugatabbra - én úgy látom, hogy - az olcsóbb, 1500-2000 eurós lovakra is veszik a 3-4000 eurós nyergeket, mert a nyereg nagyon fontos, attól, hogy a ló olcsóbb, még ugyan úgy kínlódik egy gagyi nyeregben.

Amelyik ló meg egy nullával többe kerül (ami azért a versenysportban még mindig nem mondható soknak), arra meg már nemigen találni árban passzoló nyerget, szóval ennek az elméletnek azért van egy határa. :))

2015. jan. 28. 17:50
 3/15 anonim ***** válasza:

350 a ló.

120 nyereg +60(import 5 star nyeregalátét)

2015. jan. 28. 17:56
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem feltétlen jelenti azt, hogy olcsó egy nyereg, hogy gagyi is, akinek nincs 80.000-e egy használt nyeregre, az vehet valami tök régi hussar, vagy vén stübben nyerget is 30-40.000 ft-ért, attól még nem "gagyi" és lehet jó a lóra.

Az ár nem minden, kerülhet egy nyereg 3000 euróba, ha nem jó a lóra és csak divatból veszi meg valaki...

2015. jan. 28. 18:05
 5/15 anonim ***** válasza:

Én tudom tovább bonyolítani a dolgot. :) Mivel amikor a lovam vettem még csikó volt. 150-ért hoztam el.

A nyerget 1,5 évre rá vettem meg. Ami pedig 180 volt. Tehát elméletben többet költöttem a nyeregre. :D

Bár van egy 40-ért vásárolt noname német túra nyergem, de semmiért nem adnám el. A lovamra tökéletes én meg sok sok éve nem ültem ilyen jó és kényelmes darabon.

2015. jan. 28. 18:11
 6/15 anonim ***** válasza:
A nyergem a lovam árának 50 %-a volt. A ló 450 ezer volt, a nyereg 220 ezer. Én új nyerget vettem.
2015. jan. 28. 19:07
 7/15 anonim ***** válasza:

Most akkor elkezdtünk mutogatni azokra, akik megengedhetik maguknak a drágább dolgokat? Vagy hogy van ez? :)

Az ilyen árkategóriájú nyergeket általában már a lóra illesztve készítik, vagy utólag illesztik rá.

2015. jan. 28. 19:57
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem, azokra kezdünk el mutogatni, akik ilyeneket írnak "az olcsóbb, 1500-2000 eurós lovakra is veszik a 3-4000 eurós nyergeket, mert a nyereg nagyon fontos, attól, hogy a ló olcsóbb, még ugyan úgy kínlódik egy gagyi nyeregben."

Aki nem engedheti meg magának a 4000 eurós nyerget az nem azt jelenti, hogy gagyi nyerget vesz, legfeljebb más levedlett használt nyergét használja, ami ezek szerint x év használat után már gagyi volna...?

2015. jan. 28. 20:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Az egyik lovam jelenlegi értéke kb. 800ezer-1milla körül van (csikókorától van nálam, így a vételi ára nem tükrözi a mostani értékét), őt egy 25 ezerért használtan vett Daslö szintetikus ugrónyeregben lovagolom (mázlim volt, nagyon olcsón jutottam az alig használt nyereghez). A másik lovamat 350 ezerért vettem, rajta egy szintén használtan,80 ezerért vásárolt Wintec pro nyerget használok, harmadik lovamon szintén Daslö ugrót.

Nem szoktam drágán venni a nyergeket, vadászom az olcsón eladó, jó minőségű cuccokat. Szerintem az ár tökéletesen mindegy. Az egyetlen, ami számít, hogy a lóra is pontosan, kényelmesen illeszkedjen és a lovasnak is megfeleljen méretileg és korrekt ülést adjon. Baromira nem számít, mennyibe került.

2015. jan. 29. 07:34
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem hobbi lovam van 300e volt anno, és csak minőségi dolgokat veszek rá. Több nyergem is van meg mindenféle kiegészítő, együttvéve meghaladja a ló árát bőven!
2015. jan. 29. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!