Nem néz ki furán? Nem hajlott a háta?
A barátnőm nem igazán ért a lovakhoz (felnőtt nőről van szó), de nagyon rákattant a lovaglásra és első lónak frízt akar magának mindenképpen, be van zsongva, tőlem kért tanácsont, de nekem ez a kanca gyanús, főleg azokon a képeken, ahol a kék kötőfék van rajta... 5 évesen miért ilyen a háta?
Mondjuk nekem az is gyanús, hogy ha lovagolható, kocsizható, extra mozgású, akkor 8 képből miért csak 1-en van egyáltalán mozgásban...
Az a baj, hogy ismerem a barátnőm, félő, hogy ha odamegy beleszeret és még a végén megveszi még ha gyanús is, szóval arról is jó lenne lebeszélni, hogy egyáltalán odamenjen...
Igazából a fara nagyon magas, az az, ami rátesz egy lapáttal a hátának az ívére.
Nem éppen ideális alkat, hogy úgy mondjam.
Fríz létére nem egy olyan nemes egyed. Másodszor meg ha 5 éves akkor miert 880.000 ft?? Nem tudom most vagy nagyon hülye a gazda hogy frizhez képest Ennyire olcsón adja vagy csak nem tudja hogy nincs kb olyan ember aki a friz lovat 1,5 millio alatt arulna(felnott lovakbol). Vagy valami komoly baj van vele.
es ha te oda mdnnel kipróbálni megnezni hogy milyen a lo es csak aztán mutatnad meg a barátnődnek?
szerintem a lovasok.hu-n nézelődj inkabb.
amugy mindenképp frízt akar?
esetleg más fajta aki alkalmas dijlovaglasra?
(Bocsi telorol vagyok)
4-es: aminek fríz an az útlevelébe írva, az már másfél milliónál kezdődik, csak a betűk miatt, vagy hogy van ez szerinted? Ma már egyre olcsóbbak, kezdenek rájönni az emberek, hogy talán mégsem érnek annyit csak a fajtájuk alapján.
Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy milyen minőségű a mo-i lovak jó része...(nem értek a fajtához, de csak rájuk kell nézni, mint pl. erre is). Ha vki megnézi külföldi oldalakon, hogy ott miket adnak másfél millióért, meg fog lepődni.
Több oka is van annak,hogy nekem ez a hirdetés kicsit sem szimpi:
-egyrészt az,h alig ír a lóról,ami nekem mindig olyan semmitmondó
-a háta
-az ár-érték arány (ha tényleg olyan a ló,amilyennek leírták,akkor min. 1 millát kéne érte kérni)
-az utolsó képen a lovaglást és a lovat megfigyelve( a ló szája cibálva van,és a feje pedig az egekben)én arra következtetek,hogy nincs rendesen belovagolva
- általában a ló vagy kocsizik vagy hátas,a lovaglásról egy kép van,ami eléggé szegényes,a fogatról semmi,és olyan kép,amin mozog az "extra mozgású" ló,egy sincs
-nekem is heréltnek tűnik,de passz
-olx-es hirdetés-ami nem feltétlenül,de általában nem olyan igényes hátteret takar
Másrészt,mondd meg a barátnődnek,hogy minden egyes kezdő lovas beleszerelmesedik a frízbe,egy évig imádja,aztán rájön,hogy valójában semmire sem jó,és eléggé nyűgös fajta.Én is nagyon szeretem őket,gyönyörűek :) De ettől függetlenül ha vehetnék most 20 lovat,akkor 21.-ik lenne csak fríz.
Első lónak a tudásához illő lovat kell választani,lehetőleg heréltet,kipróbálás után.
Szokták javasolni a még nem olyan öreg iskolalovakat vagy idősebb rendben lévő hobbilovakat,de nekem pont az ellenkezője vállt be :) Szóval,ha ért a lovakhoz,van segítsége,akkor a ló képzettsége nem akadály,csak problémás.
Ha meg mindenképpen frízt akar első lónak,azt javasoljuk (mondhatom remélem többes számban),hogy ezt a lovat inkább hagyja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!