Szerintetek jó lenne nekem egy haflingi?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
13 éves lány vagyok 163 cm magas és kb 40 kg.
7 éve rendszeresen lovagolok és édesanyámmal és nevelő apámmal arra az elhatározásra jutottunk hogy venni fogunk egy lovat.Már ki is választottuk a tulajt is felhívtuk és 2 hét múlva ki is próbálom.Tisztában vagyok vele hogy a lótartás nagy felelőség, és hogy ne fajtát hanem egyedet válasszak.Szerintetek a magasságom,súlyom ideális egy haflingi kislóhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!
A rossz indulatú válaszolók kerüljenek!!!!
Ha van benne helyes írási hiba kérem nézzék el nekem!!!
2015. jan. 12. 16:18
11/15 anonim válasza:
Attól is függ, ki lovagolja. Az egyik alatt hisztigép, a másik alatt kezesbárány, és ez nem a lovat minősíti. ;-)
12/15 anonim válasza:
Ebben igazad van, senki sem tökéletes. Egyébiránt számítottam hasonló megjegyzésre. Bár azt hozzátenném, hogy a 6ból 5 igencsak magas szinten versenyző hölgyé és alatta sem viselkednek máshogy, egyszerűen ilyen az alaptermészetük. A hiszti alatt pedig nem szó szerint ellenszegülést és társait kell érteni. :)
13/15 anonim válasza:
Ismertem egy hafit. Gyermekeket futószáraztak rajta. Hozzátenném, hogy futószáron gyönyörűen ment... még meg nem unta. Egyszer szemtanúja voltam, ahogy elpattant nála a cérna bakolt egyet, majd a leeső (értsd még levegőben lévő) kislányra páros lábbal rárúgott, szerencsére nem találta el. Ezzel sem általánosítani akarok, csak gondoltam megosztom, hogy ilyen is van...
14/15 anonim válasza:
Az osztálytársadnak üzenem bolond. Nem vagy kövér fejlődő szervezeted van és a magasságodhoz képest igenis vékony vagy. A Hafik meg tündériek és nagyon jó fejek. Csak bátran válasz ilyen pacit. Merre fele szándékozod bér tartani? Érdemes mielőtt elhozod a pacit bértartó helyet keresni és leegyeztetni a ló mikortól lakna ott. Meg megszervezni a szállítását is. Amibe a lovardák tudnak segíteni általában. Hajrá :)
15/15 anonim válasza:
64 kg vagyok és egy nagyobb, zömökebb haflingit lovagolok, teljesen jó páros vagyunk. Kicsit magas vagyok hozzá, de a súlyom abszolút nem probléma neki (persze kondiban van és fiatal, egészséges paci). Túrákat szoktam vezetni vele, van, hogy egy nap 4 órát is megyünk, és alig fárad el, sokkal jobban bírja, mint a böszme nagy sportlovak. Nyáron dolgozik a lovasiskolában is, 70-80 kg súlyú felnőttek is tanulnak rajta időnként, és semmi gondja velük, bár ahosszútávon mindennap azért nem tenne jót neki ekkora súlyú lovas. De 40 kg tökéletes egy hafihoz, sok sikert vele! De ne felejtsd el, hogy inkább próbálj ki még párat mielőtt beleszeretsz, nehogy utólag bánd meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!