Szerintetek jó lenne nekem egy haflingi?
Sziasztok!
13 éves lány vagyok 163 cm magas és kb 40 kg.
7 éve rendszeresen lovagolok és édesanyámmal és nevelő apámmal arra az elhatározásra jutottunk hogy venni fogunk egy lovat.Már ki is választottuk a tulajt is felhívtuk és 2 hét múlva ki is próbálom.Tisztában vagyok vele hogy a lótartás nagy felelőség, és hogy ne fajtát hanem egyedet válasszak.Szerintetek a magasságom,súlyom ideális egy haflingi kislóhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!
A rossz indulatú válaszolók kerüljenek!!!!
Ha van benne helyes írási hiba kérem nézzék el nekem!!!
Teljesen jó. Menj el kipróbálni, nézze meg állatorvos, és ha minden rendben, akkor előre is gratulálok az új lovacskádhoz.
Különben nem értem, miért egy 13 éves lányt kell piszkálni a hozzá (nem) értésével. Lelkes, be van zsongva, feltett egy kérdést. Anyu vagy apu ha felelősek, akkor nem fognak lovat venni neki, ha segghülyék a lótartáshoz, vagy ha segghülyék a lótartáshoz ÉS nincs pénzük megfizetni egy bértartást. Márpedig ha haflingiben gondolkoznak, akkor gyanítom, nincs sok gond az anyagiakkal.
A méreteid megfelelőek egy haflingi számára, vígan elbír. Bár én sem értem, hogy aki kimeri jelenteni, hogy "biztosan ért a lovakhoz", hogy tehet fel ilyen kérdést. :)
Mintha azt mondanám, hogy értek én a dieselekhez, de mégis hol a szikra?:)
Menj el, nézd meg, akár többször is (az lenne az ideális). Mutasd meg állatorvosnak és szakértő lovas se árt, ha látja. Aztán, majd lesz értelme gondolkodni máson is. Meg, hogy egyáltalán tetszik e és megfelel e az elvárásaidnak...
Na már megint kezdik...Egyik mondatban írjátok, hogy ne általánosítsunk, meg, hogy egyedet nézel. Másikban meg magadra cáfolsz, hogy a hafi milyen kedves és aranyos.
6-hoz volt eddig szerencsém. 4 kanca, 2 herélt
A heréltek elég makacsok és ijedősek voltak. A kancák közül 2 kezes bárány, a másik 2 viszont igazi hisztis p**sa. :)
Ha én ez alapján ítélnék, akkor azt kéne, hogy mondjam, hogy határozott lovast igényelnek. De ez ostobaság lenne.
Nem hiába célszerű többször is megnézni egy adott lovat, a legjobb "váratlanul" betoppanni, mert akkor kevesebb az esélye, hogy előtte kihajtották a lelket is belőle és ezért "nyugis", stb. Aztán meg haza viszed és ágaskodik fűre, fára...
A kötekedő kis csajnak meg húzz be egyet, egy normál méretű pónihoz teljesen meg felesz még. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!