Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tudom megállapítani,...

Hogyan tudom megállapítani, hogy mekkora a nyergem markamrája?

Figyelt kérdés
Ott mèrtem ahol a nyereg először a ló hátában èrintkezik az 12-13 cm az mekkora markamrának felel meg,hogy lehet kiszámolni ?
2015. jan. 5. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
24%

Azzal azt méred, hogy a váz milyen széles.

A markamra szélességét elvileg a marvas végei között kellene mérni, de mivel a gyártók eltérő hosszúságú marvast használnak, eltérő felépítésűek a nyergek, így nem sok értelme van méricskélni csak azért, hogy kapjunk egy számot.

De ha elmondod, hogy miért kérdezed, hátha tudunk tippeket adni.

2015. jan. 5. 10:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Mert van egy nyergem ami 16cm széles ahol előszőr érintkezik a ló hátával és az a tökéletes rá, egy hasonló új prestige nyerget szeretnék ami ugyan így illeszkedik rajta csak nem tudom ez mekkora kamrának felel meg nagyon pici marja van vagyis szinte semmi marja nincsen.
2015. jan. 5. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Az nem jelent szinte semmit, hogy ott mekkora, mert a tömések is eltérőek és pl. egy másik, máshogy (mondjuk rosszul) fekvő nyergen nem is ugyan ott lesz az az érintkezési pont.

Le lehet pontozni nyugodtan, de ha jobban tudjátok, írjátok meg a választ.

2015. jan. 5. 16:04
 4/5 anonim ***** válasza:
csak megtippelni tudod, egy ott 12-13 centis markamra kb 30-31-es, ha ez neked kicsi és 16 centi széles markamra kell keress 33-34-es markamrás nyerget.
2015. jan. 5. 21:56
 5/5 anonim ***** válasza:
vagyis nem értem pontosan, hogy most a legszűkebb pontján 12-13 centi, vagy a tömés fölött közvetlenül?
2015. jan. 5. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!