Lótenyészettel való kérdések?
Mennyit keres havi szintén egy lótenyésztő?
Ez a fajtából is függ?
Itthon milyen lótenyésztő állomások vannak milyen fajtákat tenyésztenek ott?
Ismerek egy párat,fajtából pedig annál is többet,mármint magyar fajtából.
Csak érdeklődök.
Nagyon nehéz belőle megélni. A fajtától annyiban függ, hogy nyilván egy frízért többet kérnek, mint egy kisbériért (ezek persze csak szélsőséges példák, a teljesség igénye nélkül), így azon talán több haszon van. Az átlag ember nem igen engedheti meg, hogy 4-500e Ft-nál drágábban vegyen lovat - és ezzel egy elég magas árat lőttem be, jellemzőbb a 2-300e Ft, főleg mivel többségben vannak a hobbisták - márpedig, ha nem tudod eladni, csak 3-4-5 éves korában, akkor aligha lesz jelentős haszon.
Itt van néhány példa a magyarországi tenyészetekre: [link]
Amennyire én tudom arra van a legkevesebb esély, hogy végzettséggel felvesznek egy "céghez", ahol majd más pénzéből tenyésztesz.
A lótenyésztők (többnyire) hatalmas összegek befektetésével saját tenyészetet csinálnak, tehát vesznek hatalmas területet, kialakítják a sok ló tartására szolgáló infrastruktúrát, tenyészkancákat (és adott esetben fedező méneket) vásárolnak és aztán a csikókat vagy választási korban adják el, de inkább felnevelik, kiképzik és úgy adják el. Közben a lovakat képzik, versenyeztetik, hordják szemlére, stb.
Ez egy olyan vállalkozás, amihez minimum 8, de inkább 9 jegyű kezdő tőke szükséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!