Félek a vágtától (? )
Olyan helyre nem járnék, ahol nincs egy tisztességes futószáras ló.
Egyébként nem nehéz, sokkal könnyebb, mint az ügetés.
A vágta könnyebb és jobb, mint az ügetés. Csak nem szabad begörcsölni a félelemtől, mert akkor megette a fene az egészet. Ha laza vagy, gyorsan rá fogsz érezni.
Ezt az "addig nem vágtázhatsz, amíg nem udsz helyes lábon ügetni" dolgot sosem értettem, szerintem rablóduma. A westernesek példul egyáltalán nem is ügetnek, csak lépnek meg vágtáznak.
Szerintem meg inkább egy pónin kezd. Első indok: Kisesebbet esel.
Második indok: Ha nem vagy túl magas a pónihoz akkor az elején könnyebben fogsz tudni együtt mozogni a lóval.
Harmadik indok: A pónik általában kicsit lassabbak, hamarabb visszaállnak ügetésbe -> kisebb az esélye hogy az előtt beugrik vágtába és elrohan mielőtt te azt akarod.
Negyedik indok: azt kérdezted póni v makacs ló. Lehet hogy a póni makacs de ha mindkettő az akkor inkább a póni.
ui.: Kedves #7-es válaszoló, úgy látom nem igazán értesz a lovagláshoz, hülyeségeket ne írogass! Már hogyne lenne westernben ügetés?! Gondolom láttál egy reining videót és abból szűrhetted le mind ezt. Javaslom nézz pleasure-t és trail-t is mert akkor rá fogsz jönni hogy teljesen értelmetlen amit írtál a westernnel kapcsolatban. Mondjuk nem is értem hogy azt hogy gondoltad hogy azoknak akik westernben lovagolnak nem kell megtanulniuk ügetni? vagy akkor hogy melegítsenek be? felmennek a pálya, lépnek két kör és Gyiá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!