Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen fajtájú lóvat válasszak?

Milyen fajtájú lóvat válasszak?

Figyelt kérdés

csak hobi ló lenne minél könyebben kezelhető és barátságos nem tuligényes bár amenyire egy ló lehet

elöre is köszönöm a válaszokat

2014. dec. 28. 10:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Egy masszív tőkeszelíd sodrottal jól jársz. Nyugodtak, rendesek, könnyen kezelhetőek. Ha be vannak lovagolva hobbi célra kiválóak.
2014. dec. 28. 16:26
 12/20 anonim ***** válasza:
46%
én ajánlom a fjordot, a haflingit, esetleg vmi keverék lovat , sodrottat ,hucult v févért.. pl kisbéri, magyar félvér. De ne fajta alapján válasz, nézz meg több lovat, milyen természetük van.. a standard egy dolog... minden egyed más... de ha megtetszett egy fajta keresgélj abban a fajtában egy nyugodt barátságos készséges példányt.:) Nekem egy fjord félvérem van és nagyon szeretem:) egyébként sokszor kutyában is ,lóban is a keverék kevésbé igényes mint egy tisztavérű példány,nekem négy kutyám van elhiheted.;)
2014. dec. 28. 18:37
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, kinek hobbija egyes embereket lepontozni, tök mindegy, mit válaszolnak... Komolyan, szánalmas.

Hadd mondjam el: edző vagyok, versenyző, 30 éves lovasmúlttal. És szerintem Jelekh (merthogy személyesen ismerem) egészen sokat tud a lovakról. Talán néha érdemes lenne elolvasni amit ír, már ha megy valakinek az értő olvasás. Akinek nem inge....

2014. dec. 28. 20:06
 14/20 anonim ***** válasza:

Így van. Jelekh néha talán kicsit "szúrós", de attól még igaza van. Nem fajtát, egyedet választasz. Ugyan lehet keresgélni, hogy "jaj, nekem mennyire tetszenek az arabok" alapon, de végeredményképp úgyis egy adott egyed fog megtetszeni.

Ezeken egyébként én nem nyilvánítanám ki, hogy arab=érzékeny, lobbanékony és egy hidegvérű=nyugodt, stabil. Azért ez elég sok mindenen múlik (nevelés, genetika, körülmények, stb.). Példának okáért dolgoztam egy ideig egy sodrottal, aki olyan szinten ijedezett (hála az ostoba gazdának), hogy az első pár héten szanaszét rángatta a hátam a jobbra balra ugrándozásokkal. :) Viszont a jelenlegi arab ménemnél meg még nem találkoztam nyugodtabb lószággal. A legerősebben tomboló viharban is megbízható és nyugodt...

2014. dec. 28. 20:25
 15/20 anonim ***** válasza:
Az ilyen inkább ne is vegyen lovat!
2014. dec. 28. 20:38
 16/20 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, igazad van, sosem fajtát, mindig egyedet választunk. De ami igaz az igaz: az arab nem való kezdőnek. Nem az ijedezés miatt, nekem is vannak arabjaim, a ménemnek fát lehet vágni a hátán, a herélt a legmegbízhatóbb tereplovam, stb. Viszont az is igaz, hogy borzasztóan érzékeny és okos állatok, vétek kezdő kezébe adni őket, nagyon megszenvedik. Ha jól vannak lovagolva, hihetetlenül finom hangolású műszerek, a precíz felszín alatt robbanásra váró energiákkal. :-)
2014. dec. 28. 20:40
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem aki itt tesz fel egy ilyen kérdést az megérdemli hogy egy arab ledobja és keressen egy edzőt...
2014. dec. 28. 21:34
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Mindenképp olyat, amihez helyesírási szótárt is adnak...
2014. dec. 28. 22:03
 19/20 anonim válasza:
Szia! A lóvásárlásnál főként nem az számít milyen fajtájú hanem hogy összhangban,barátságban legyél vele. Akkor lest csak igazàn hű társad. De ha már ez a kérdés én a kisbéri félvér fajtát ajánlom.;)
2014. dec. 29. 23:45
 20/20 anonim ***** válasza:

Helyesírás lvl.2000.

Na,de térjünk a tárgyra.Ne fajtát válassz,hanem ,,személyiséget". Lehet fogsz találni egy arabot,aki olyan mint egy kezes bárány,de az is lehet ,hogy egy kisbéri minden nap belevág a földbe. :)

2014. dec. 31. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!