Régen nem használtak nyeregalátétet?
Figyelt kérdés
Régi filmekben (30-as, 40-es évek beli) folyton azt látom, hogy a nyereg alatt nincs alátét. De még pokróc sem. Azért, mert így gondolták autentikusnak, vagy mert a 30-as, 40-es években nem volt szokás alá tenni semmit? Több filmben is ezt láttam, ami most konkrétan eszembe jut az az Elfújta a szél és a Fekete Nárcisszusz, amiben az összes filmben felbukkanó lovon csak úgy simán volt fent a nyereg alátét nélkül.2014. dec. 20. 18:48
11/11 anonim 

válasza:

Nekem mindenki eddig azt mondta hogy azert kell mert feltori a lo hatat a nyereg. Az evek soran en arra jottem ra hogy egy helyesen lovagolo lovas ülése alatt ez talan nem ervenyes. Hiszen ha belegondolsz a finom csizma, derek es terd segitsegek joesetben semmit nem valtoztatnak a nyereg helyzeten. Ellenben ha valskinek nem biztos az ulese...stb annak a mozdulatai a nyerget is siman elmozdithatjak pl konnyu ugetesnel es az azert telleg feltorheti a lovat.
Mondjuk amikor nyergelsz (ugye elvileg igy csinaljuk) az alatetet a lo nyakarol visszahuzod a mar fole amivel a szorszalakat egyfele simitod. Tehat ha nem egyfele allnak vagy ossze-vissza dorzsolodnek akkor feltorheti a lovat nem? :$ :D ez az en logikam mondjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!