Pelyhesíteni hogy kell a zabot/árpát/kukoricát?
Ugyanazt kell mondanom, amit a pelletálásnál is írtak:
takarmánykészítő üzemekben.
A pelyhesítés gőzzel történik, ami felnyitja a gabonamag héját, majd hengerezéssel lapítják őket, így gyakorlatilag egyben marad a mag, csak a belső része könnyebben elérhető és hasznosítható lesz az állat számára. Jobban tudja emészteni, ezért kevesebbel is eléri a kívánt gyarapodást.
De ilyen gőzölést aligha fogsz elérni a konyhai fazekad fedele alatt. Gondolom be lehet szerezni az ehhez tartozó berendezést, csak éppen csillió összegért, így ha nem takarmánygyártásból akarsz megélni, akkor fölösleges pénzkidobás az egész.
Ha van pár mázsa zabod/árpád/kukoricád, amit elviszel egy ilyen üzembe, talán meg tudsz egyezni velük, hogy mennyi az annyiért pelyhesítik neked, bár ebben nincs gyakorlatom, mivel még sose gondolkodtam ilyesmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!