Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak ezzel a lóval?...

Mit csináljak ezzel a lóval? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy csodálatos ló aki sajnos nem az enyém.Ahova lovagolni járok ott van és néha szőrén lovagolok rajta,de mivel nem is az edzőmé ezért necces.A lány aki lovagolja egy cicababa nagyképù stb. A ló se szereti.Hogy tudnám magamhoz szoktatni,jobbá tenni a ló életét?Velem jól elvan csak miatta járok lovagolni.Mi bajom lehet a titkos lovaglásokból?

2014. dec. 10. 19:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%

Valaki felvállalhatná, hogy lepontoz indokolatlanul, mert felettébb szívesen viszonoznám a kedvességét.

Ja hogy itt még a nickneveket sem vállalja fel senki, én kérek elnézést... (így is írhat nyugodtan, százalékból is remekül tudok következtetni...)

2014. dec. 11. 11:51
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már több vitám Jelekh-kel, de nem értem azokat, akik annyira belefordulnak a saját utálkozásukba és sértettségükbe, hogy csak a nickname miatt pontoznak le valakit. Most ugyanis hasznos dolgot írt, és teljesen igaza volt benne, akkor is, ha úgy fogalmazott, ami sokak tündi-bündi széplelkűségét bántotta.

Mert akármennyire belehabarodtál annak a plázacicának a lovába, Kérdező, akkor sincs semmi jogod hozzá, hogy titokban lovacskázz a lovon. Ha pedig a lovarda, ahol tartják ezt az állatot, még asszisztálna is neked hozzá, akkor megvan róluk a véleményem.

Képzeld magad a ló gazdájának a helyébe: valaki nem ismer téged, csak annyira, amennyit egyszer-egyszer látott belőled. Ebből levont egy következtetést, rád ragasztott egy bélyeget, majd úgy dönt, minek neked ló, majd ő elszereti tőled a lovacskát, majd ő gondját viseli és lovagolja, te meg csak fizesd a tartását! Szerintem te lennél a világon a legjobban felháborodva.

Szedd elő a gerinced és a bátorságod, állj a gazdája elé, kérdez meg, hogy megengedi-e neked, hogy foglalkozz a lovával. Ha erre képtelen vagy, akkor sürgősen felejtsd el azt a lovat, mert nem a tiéd, és nem csak erkölcstelen, de törvénysértő is lesz a kis "titkos lovaglásod".

Megsúgom neked, hogy ha az a ló egyébként lát elég legelőt, jól van tartva, akkor köszöni, ő nagyon jól érzi magát akár a gazdája, akár a te zaklatásod (szeretgetésed) nélkül.

2014. dec. 11. 12:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm enem is gondoltam volna hogy ennyi hülyeséget csináltam.Megpróbálok beszélni a tulajjal,hogy nem e lovagolhatom pénz fejében.
2014. dec. 11. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez dicséretes, hogy a sok kemény dorgálás után nem a sértődést választottad, hanem szembenéztél a tényekkel és vállalod a tetteid.

Remélem, sikerül megegyeznetek a ló gazdájával, sok sikert!

2014. dec. 11. 15:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Hát ha én megtudnám, hogy amikor nem vagyok ott te a lovamat lovagolod, amit én fizetek, én dolgozok vele, és rengeteg munkám van benne, én úgy felképelnélek, hogy kiesnének a fogaid :D :D
2014. dec. 11. 17:25
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem akarok sértődèst és veszekedést! Ha dolgozna vele vagy benne lenne a pénze akkor alapból nem csinálnék ilyet.1 hónapba egyszer lemegy a lóhoz és elvárja tőle,hogy tudja a dolgokat.A lónak szeretnék jót csak nem tudom,h segítsek a lovon.
2014. dec. 11. 19:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Miért kell más lován segíteni? havi egy lovaglást nem kibír? A többi időben meg békén van hagyva, vagyis lenne, ha nem lovagolnád. nem is tudom, ezt hogy gondoltad, hogyan engedhették, hogy más lovára csak úgy felülj. Igenis benne van a pénze, hiszen ő vette, ő fizeti a bértartást és nem te. Ha azért fizeti, hogy havi egyszer kimenjen, akkor azért, az ő dolga.

Ha bármi történne a lóval a kis lovagolgatások alatt, szép kis pert lehetne a nyakatokba a akasztani. Normális helyen még azt sem engedik, hogy más lovát etesd, nemhogy felülj rá, te jó Isten...

2014. dec. 11. 19:45
 18/19 anonim ***** válasza:
A lónak tudod mi a jó? Ha térdig érő fűben vágtázhat a többi lóval. Semmi szüksége az emberekre, hacsak nem boxban tartják és csak keveset jut ki a legelőre, de akkor meg a tulajjal beszéld meg, hogy többet kéne mozgatni és te szívesen vállalnád. Mindenki jól járna, a lánynak sem egy begőzölt lovon kéne ülnie, te lovagolhatsz, a ló mozog. De ez csak arra érvényes, ha alapvetően boxban tartják és csak elvétve engedik ki a legelőre. Ha rideg/félrideg tartásban van teljesen jól elvan babusgatás meg lovaglás nélkül is.
2014. dec. 11. 20:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Rendben.Megértettem.Szerintem inkább fejezzük be ezt a beszélgetést,mert ti is másként látjátok és én is.Nem akartam rosszat tulajajdonképpen 3x ültem rajta bár tudom h nem kellett volna.Ezt belátom,de szerintem nem én vagyok az egyetlen aki hibázott életében.Mondjuk nem boldogít az sem hogy többen is ezt csinálják.Tudom,h nem kellett volna felülnöm rá.Köszönöm a válaszokat!! Szép estét mindenkinek!
2014. dec. 11. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!