Mit csináljak ezzel a lóval? (Többi lent)
Valaki felvállalhatná, hogy lepontoz indokolatlanul, mert felettébb szívesen viszonoznám a kedvességét.
Ja hogy itt még a nickneveket sem vállalja fel senki, én kérek elnézést... (így is írhat nyugodtan, százalékból is remekül tudok következtetni...)
Nekem is volt már több vitám Jelekh-kel, de nem értem azokat, akik annyira belefordulnak a saját utálkozásukba és sértettségükbe, hogy csak a nickname miatt pontoznak le valakit. Most ugyanis hasznos dolgot írt, és teljesen igaza volt benne, akkor is, ha úgy fogalmazott, ami sokak tündi-bündi széplelkűségét bántotta.
Mert akármennyire belehabarodtál annak a plázacicának a lovába, Kérdező, akkor sincs semmi jogod hozzá, hogy titokban lovacskázz a lovon. Ha pedig a lovarda, ahol tartják ezt az állatot, még asszisztálna is neked hozzá, akkor megvan róluk a véleményem.
Képzeld magad a ló gazdájának a helyébe: valaki nem ismer téged, csak annyira, amennyit egyszer-egyszer látott belőled. Ebből levont egy következtetést, rád ragasztott egy bélyeget, majd úgy dönt, minek neked ló, majd ő elszereti tőled a lovacskát, majd ő gondját viseli és lovagolja, te meg csak fizesd a tartását! Szerintem te lennél a világon a legjobban felháborodva.
Szedd elő a gerinced és a bátorságod, állj a gazdája elé, kérdez meg, hogy megengedi-e neked, hogy foglalkozz a lovával. Ha erre képtelen vagy, akkor sürgősen felejtsd el azt a lovat, mert nem a tiéd, és nem csak erkölcstelen, de törvénysértő is lesz a kis "titkos lovaglásod".
Megsúgom neked, hogy ha az a ló egyébként lát elég legelőt, jól van tartva, akkor köszöni, ő nagyon jól érzi magát akár a gazdája, akár a te zaklatásod (szeretgetésed) nélkül.
Kérdező, ez dicséretes, hogy a sok kemény dorgálás után nem a sértődést választottad, hanem szembenéztél a tényekkel és vállalod a tetteid.
Remélem, sikerül megegyeznetek a ló gazdájával, sok sikert!
Miért kell más lován segíteni? havi egy lovaglást nem kibír? A többi időben meg békén van hagyva, vagyis lenne, ha nem lovagolnád. nem is tudom, ezt hogy gondoltad, hogyan engedhették, hogy más lovára csak úgy felülj. Igenis benne van a pénze, hiszen ő vette, ő fizeti a bértartást és nem te. Ha azért fizeti, hogy havi egyszer kimenjen, akkor azért, az ő dolga.
Ha bármi történne a lóval a kis lovagolgatások alatt, szép kis pert lehetne a nyakatokba a akasztani. Normális helyen még azt sem engedik, hogy más lovát etesd, nemhogy felülj rá, te jó Isten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!