Nehéz lovasnak hucul?
14 éves vagyok 160 cm és nem éppen könnyű lovas.Hobbi szinten 9 éve lovagolok (biztosan ülök mind a 3 jármódban).Sokat gondolkoztunk,hogy milyen ló lenne jó nekem és sokan mondták,hogy alacsonyabb,zömökebb lovat válasszunk.Itt szóba jött a Hucul.Nekem tetszik ez a lófajta és sok jó hallottam róluk (tapasztaltam is).Adatott,hogy itt a városban lehet kapni nekem megfelelő hucult csak abban nem vagyok biztos,hogy a mérete jó lenne nekem,mivel nekem régi álmom egy nagyobb fajta ló (min.150cm).De attól félek,hogy a 135-140cm-es Hucul számomra kicsi.Lehet,hogy a tenyészetben lehet kapni 145 cm-es hucult is amivel már meglennék elégedve,de nem biztos.Szóval azt szeretném megtudni,hogy szerintetek az én 160cm-el,nehéz súlyosnak nem lenne nekem kicsi egy 135-140cm-es hucul? :)
És esetleg milyen másik fajtát/fajtákat ajánlanátok ami Min.140-145 cm és nekem megfelelő lenne (hobbi célra)? :) Előre is köszönöm a válaszokat!
de mennyi az a nagy súly? 100 kg-ig simán jó a hucul, nagyon szuper kis fajta, de ha nem ilyet szeretnél, ha nem tetszik, akkor ne válaszd. pl nekem se tetszik, egy hucul agyú telivér kinézetű lónak viszont örülnék :)
a nagyobb darab lovasoknak én a sodrit ajánlom, ha több pénzed is van rá, akkor a fríz, vagy tinker, vagy quarter is szóba jöhet (bár ezek se túl magasak).
100 kg-hoz én is inkább egy erős sodrottat javasolnék, főleg, ha a nagyobb termetű lovakat kedveled. ne vegyél csak azért alacsony lovat, mert az éppen akad a környéketeken.
A sodrottak hátránya, hogy ritkán vannak normálisan belovagolva, de 9 év után azért csak tudsz vele kezdeni valamit, edzői segítséggel.
Sodrottat javasolnék én is.
Írta valaki feljebb (én azóta is ezen kacagok) hogy egy hucul agyú telivérnek hogy örülne.... Bocsánat, hogy szétzúzom az illúzióitokat, de a hucul sok minden, csak nem jó fejű. Öntörvényű, konok, problémás. Van kivétel, csak nagyon kevés. Volt már nálunk pár hucul (saját egy se, hál' Istennek) de többet a portára nem jön, még bértartásba se. Ha láttál ostoba lovat, az a hucul. Szóval én inkább egy telivér agyú huculnak örülnék, azzal még kezdeni is lehetne valamit. :-D
Visszatérve az eredeti témára: magasságra még biztosan nőni fogsz, kedves kérdező, így hacsak nem akarsz 1-2 éven belül megválni a lovacskádtól, picit nagyobbat keress. Sodrottak jók lehetnek, de akár egy kistermetű magyar félvér is ideális lehet számodra.
Azért ha betegség nem gátol benne, próbálj egy kicsit fogyni, borzasztóan káros az egészségedre a túlsúly és biztosan jobban éreznéd magad a bőrödben pár tízessel könnyebben. Hiszen életkorod és magasságod függvényében ideálisan most nem lehetnél több, mint 60kg.
én írtam a hucul agyú telivért. személyesen egy hucult se ismerek, csak amiket olvastam róluk, főleg a hucul ösvény alapján az jónak tűnt. hogy buták? hát néha az se rossz... nekem telivérem van, és örülnék, ha néha kevesebbet gondolkodna... :)
én azt hittem a hucul hátán fát lehet vágni, nem szemes, nem ijedezik, nem hisztizik, csinálja amit kell, azt jónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!