Elado 2 hucul lo olcson, borzaszto allapotban testileg, okos otlet megvenni es rendbetenni oket? Iszonyuan sajnalom oket.
Pokoli allapotok uralkodnak naluk. Az udvar egy mero tragyadomb,kb 2 meteres retegben csak lo es tehentragya van,a lovakhoz alig tudtunk odamenni. Egy anyakanca es 2 csikoja 9 honapos es 3 evesek es az anyanak es a 3 eves mencsikonak olyan ooooooooriasi hasa volt,mint egy utolso napos kancanak!!!!!!! A pofajuk gyonyoru,a szinuk is,a bundajuk is viszonylag,de az anyjuk korme es az egyik hatso laban...a pataja teljesen,de teljesen eldeformalodva,a tragyaban meg fuves reszen meg tudott is menni siman,de a betonon...borzaszto. Olcson adna a 2 csikot,egesz kezelhetoek,szelidek a szivem szakad meg ertuk. Nem tudom mi a budos frasztol akkora a hasuk,vagyis sejtem,kukoricat meg csuhet esznek,szerintem mast nem is nagyon,neha legelnek. Megvennetek,van ertelme,rendbe kehet oket hozni? Akar eladni utana,akar lovagolni.
Ertelmes valaszokat legyszi!
Én ugyan nem értek a lovakhoz ez már többször kiviláglott, de azért megosztom veled, amit gondolok maximum gondolatindítónak jó. A kukorica valóban nem lótakarmány, minimális mennyiségben etethető főleg télen, mert nem pörget, de fűt. És ugye meglehetősen magas a nyersfehérje tartalma, ami patairhagyulladást okozhat.
Egyébként nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy te szimpla igénytelen tanyasi lovakat láttál, és azért borzasztott el téged ennyire. A körmökre ugyan nincs mentség, de hogy koszosak voltak, az hidd el csupán neked gond, a lovakat ez korántsem zavarja annyira. A sörény csomósodás szintén nem, a szénahas megintcsak nem.
Foglaljuk össze mi a gond:
-szénahasuk van - rendes takarmányozással ás munkával megszüntethető ez nem plusz költség, valamint csak téged zavar
-a kancának ápolatlan a patája - kovács megkörmöli, esetleg több körmölés során korrigálja, ez eltarthat évekig, de körmölni egyébként is kell ez sem plusz költség.
-koszosak - le kell mosni őket, de ez is csak téged zavar
-csombókos a hosszúszőrzetük lsd. előző pont.
-oltás féreghajtás kérdéses - egyébként is kellene nincs plusz költség.
Látod nem is olyan katasztrofális a helyzet, engem jobban zavarna, hogy valószínűleg teljesen képzetlenek.
Tehát a konklúzió, hogy menteni kellene őket lehet, hogy kicsit elhamarkodott kifejezés, de leírásból tényleg nem jönnek át a körülmények. Mindenesetre, hogy szóra jönnek a lovak azt jelenti, hogy annyira nincsenek rosszul tartva a lovak maximum alacsonyabb a delikvens költségvetése, ami viszont probléma lehet.
Elnézést, ha valakit zavar a hozzászólásom. Szép napot mindenkinek!
Koszonom,nagyon szepen osszegezted,amirol en csak nyogdecseltem. :D
En is igy latom,bar az,hogy kepzetlenek,nem veszedelmes,foglalkozni kell veluk,mint minden loval.
Nem sima tanyasi lovak,azert lattam mar olyat,sajnos a putri legslso szintje es egy allatnak sem meltoak a korulmenyek,egy disznonak sem!
Azt megallapitottam ott a helyszinen,hogy az en lovaim kastelyban es parkban elnek,kb a loparadicsomban azokhoz kepest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!