Mesélnétek a lóápolásról, mint munkáról?
Erre csak ennyit tudok mondani:
"Mi mindenféleképpen azt szeretnénk, hogy ebbe az országba ne szaporodjanak a lovak. Mert ebben az országban nincs kultúrája a lótartásnak. És mi annyi szenvedést látunk, és annyi szenvedésen nem tudunk segíteni, mert egyedül vagyunk, hogy a mai világban csak azért, hogy valaki hobbi státuszként használja a lovakat, nem szabad, hogy szaporodjanak, ebben az országban." Rédei Éva
Természetesen tisztelet a kivételnek, de egy lovakat mentő ember bizony lát sok mindent, nem csak a szavakkal dobálózik.
Meg kell élni persze valamiből. Csak sokan átesnek a túloldalra, ezért van az, ami.
Én is ismerek egy helyet, ahol a kiidősödött lovakat úgymond lenyugdíjazzák és ott éli le a maradék életét a telepen. A honlapukon még emlékoldalt is csinálnak az idős lovaknak. Több ló ott is született, ott adott sok órát gyerekeknek, felnőtteknek, ugratni tanultak vele meg minden és ott maradhatott, nem adják egyiket se vágóra és igen, ez a legkevesebb, amivel tartozik az ember nekik. Hogy idős lovakként pihenhessenek! De nem sűrűn vannak az ilyen helyek.
A lótenyésztéssel meg kapcsolatban egyet kell, hogy értsek, nem kéne így ész nélkül csinálni, ami meg nem kell bedobni a vágóra, hát ez az ember, pfáj! És van arcuk azt mondani, hogy szeretik a lovakat... Csak a profitot és a pénzt látják bennük, ha nincs akkor dögöljön meg.
"Mi mindenféleképpen azt szeretnénk, hogy ebbe az országba ne szaporodjanak a lovak. Mert ebben az országban nincs kultúrája a lótartásnak"
Ez így van. Bezzeg amikor a nullás lovakat ki akarták vonni az oktatásból, akkor mindenki fellázadt.
A nullás lovakkal kapcsolatban, én úgy szabályoztam volna, hogy az összes, jelenleg oktatásban dolgozó lovat számba vettem volna. És nem úgy, mint a kutya lejelentéseknél, hogy mindenkinek a lelkiismeretére van bízva a dolog, hanem igenis végigjárni, leellenőrizni a szolgáltatásokat nyújtó helyeket. Nagy idő, és nagy pénz, persze, de máshogy nem lehet, mert ha az emberek becsületére bízzuk, akkor úgyis hazugság jön ki.
Az összeírt, már munkában lévő lovakat hagytam volna, had dolgozzanak, mert azért mégsem állapot, hogy nekik a vágó az egyetlen lehetőség, de újakat nem engedtem volna be a rendszerbe. És utána akkor ezt is lehetett volna ellenőrizni. Ezzel a lépéssel munkahelyeket is lehetett volna teremteni, hisz új embereket alkalmazhattak volna az ellenőrzésekre. Itt is lenne kibúvási lehetőség, hisz némely ember aprópénzzel lefizethető, de ezzel valamennyire azért visszafogták volna az esztelen szaporítást. Csak itt is, egy ötlet megszületett, a nép lázong, mindent töröljünk, ahelyett, hogy valamilyen kompromisszumra bárki hajlandó lenne. Márpedig a rendszerrel (nagyon sok más területen is!) gond van, változtatásokra lenne szükség, de nem 180 fokos fordulatokra, a nép agyon adóztatására és kizsákmányolására.
"azoka lovak akkor halálra lettek volna ítélve, ezt ki kívánja annak az állatnak, amelyik már világra jött"
Nem, nem lettek volna halálra ítélve. Nem dolgozhattak volna, lovaiskolában, ennyi.
Ehelyett orrba-szájba szaporítja boldog-boldogtalan a lovát, mert ha már másra nem jó, arra még igen, hogy egy akármilyen csikó kipottyajon belőle. Ennek aztán tényleg sok értelme van, hogy ilyen miőségű lovakkal legyen tele továbbra is az ország. Mvel értéke nincs, hová jut? Hát a vágóra, előbb-utóbb, mert nincs a világon annyi lómenhely, ami be tudná fogadni ezt a szaporulatot. Csak látni kéne a fától az erdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!